Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-3 dages levering

1-3 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

B12 vitamin - Cobalamin

B12-vitamin er også kendt under navnene Kobalamin og Cobalamin. Det er et vigtigt vitamin for at menneskets DNA fungerer optimalt og normal nervefunktion.

Ønsker du at vide, hvad B12-vitamin er, hvad det gør for kroppen, og hvilke tilskud vi har specifikt med B12-vitamin, kan du læse mere om B12-vitamin her>>

Hvad er B12-vitamin?

B12-vitamin eller kobalamin/Cobalamin, som det også hedder, er et af de mest omdiskuterede vitaminer. Mange mener, at især vegetarer og veganere skal være ekstra opmærksomme på deres B12 indtag, eller manglen herpå. B12-vitamin er et uundværligt vitamin ift. at danne nye røde blodlegemer.

Hvad er B12-vitamin godt for?

Ligesom størstedelen af B-vitaminerne bidrager B12-vitamin også til et normalt energistofskifte. Foruden det er B12-vitamin et vigtigt vitamin ift. at danne nye røde blodlegemer, hvilket medvirker til nervesystemets normale funktion. B12-vitamin bidrager også til en normal psykologisk funktion og til immunsystemets normale funktion. Desuden spiller B12-vitamin en rolle i celledelingsprocessen samt bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Hvor meget B12 vitamin må man tage?

Sandheden er, at B12 depoterne i kroppen tappes meget langsomt, det kan tage helt op til 2 år. Den dosis som man ca. bør gå efter at få dagligt, er derfor lavere end ved de vitaminer, hvor depoterne tømmes hurtigere. For børn, er det helt ned til 0,001 mg. pr. dag. For voksne er det 2,0 mcg. pr. dag. og 2,6 mcg. pr. dag for ammende.

Hvilke fødevarer indeholder B12-vitamin?

B12-vitamin fås primært kun fra fødevarer, som stammer fra dyr (animalske fødevarer). Kød, fisk, skalddyr, æg, lever og mælkeprodukter er de vigtigste kilder i kosten til B12-vitamin. Derfor er det vigtigt for vegetarer og især veganere at holde øje med sine B12 niveauer.

Mangel på B12-vitamin

Mangel på B12-vitamin ses normalt meget sjældent hos personer med en varieret kost og normal tarmfunktion. Følgende tilstande kan øge risikoen for mangel på B12-vitamin: alkoholmisbrug, alderdom, lang tid med kost uden animalske produkter, fiskebændelorm, kronisk betændelse i bugspytkirtlen, langvarig kronisk diarré. Symptomer på B12-vitaminmangel viser sig ved: lav blodprocent, hovedpine, træthed, følelsesløshed forskellige steder på kroppen, afglattet tunge, nedsat smagssans og fordøjelsesbesvær.

B12-vitaminmangel, for eksempel hos vegetarer eller veganere, er normalt flere år om at udvikle sig, da leveren opbygger et lager af B12-vitamin og genbruger vitaminet.

I sidste ende er det din læge, som skal og kan identificere, om du har mangel på B12-vitamin.

Hvis du ønsker et kosttilskud specifikt med B12-vitamin, er det muligt at finde bl.a.: Veg B12 vitamin - 120 tabs. fra Biosym , B12 Vitamin 9µg (90 tab) fra Pureviva og B12 vitamin med folsyre sugetabletter - 90 stk. fra Solaray.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os