Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-2 dages levering

1-2 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Mælkesyrebakterier / Probiotika

Maven er en en af de vigtigste organer, når det kommer til at have et stærkt immunforsvar. Vores mave bearbejder alt det vi indtager, og det er derfor vigtigt at vi har det rigtige bakterieflora i maven og tarmen. Her kommer mælkesyrebakterier ind i billedet.

Hvad er mælkesyrebakterier? | Mælkesyrebakterier eller Probiotika?

Hvad er mælkesyrebakterier?

I mennesket mave og tarm lever over 1000 forskellige bakteriearter. En stor del af disse bakterier går under navnet mælkesyrebakterier eller probiotika som de også bliver kaldet.

Mælkesyrebakterier er en rent unik form for bakterier hvis formål er at omdanne lactose (mælkesukker) til mælkesyre. Dette kaldes også en fermentering eller mælkesyregæring.

Hvad gør mælkesyrebakterier?

Først og fremmest så er det vigtigt at forstå, at vores krop er fyldt med bakterier, og at de rent faktisk er livsnødvendige for at vores krop fungerer som den skal. Der er dog stor forskel på hvilke bakterier vi ønsker at have i kroppen.

Mælkesyrebakterier er den gode bakterier, som tager kampen op mod de dårlige bakterier. Måden det fungerer på er at de forskellige bakterier sætter sig fast på tarmvæggen, og begynder at formere sig.

Her vil mælkesyrebakterierne, så forsøge at vinde over de dårlige bakterier, fordi hvis de ikke gør det, så kan man risikere vækst af sygdomsfremmende mikroorganismer.

Samtidigt så er mælkesyrebakterierne vigtige, fordi de bidrager til optagelsen af vitaminer og opbygning af slimhinden i tarmen.

Tre gavnlige bakteriegrupper:
  • Acidophilus
  • Lactobacillus
  • Bifidus

Hvem skal tage mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier bidrager til at oprethold et naturligt og sundt mave- og tarmflora. Det er derfor særligt gavnligt at indtage mælkesyrebakterier, hvis man har problemer med diarre'. Fordelen ved mælkesyrebakterier er at de virker både forebyggende og behandlende, så hvis du eksempelvis skal ud og rejse, og plejer at få problemer med maven, så kan det være en fordel at forebygge dine mave problemer med mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier eller Probiotika?

Mælkesyrebakterier og probiotika minder utroligt meget om hinanden. probiotika består i stor stil af mælkesyrebakterier, men kan også bestå af andre levende organismer.

Probiotika har den samme funktion som mælkesyrebakterier i form af at probiotika også ønsker at bidrage til at mindske dårlige bakterier i tarmen.

Dette kan ske ved at probiotikaen sætter sig på tarmvæggen ligesom mælkesyrebakterierne, og bekæmper de dårlige bakterier. Det kan også ske ved tilsættelse af eddikesyre, hydrogenperoxyd eller bakterierdræbende midler, der hæmmer væksten af dårlige bakterier.

Samlet set har mælkesyrebakterier og probiotika det samme formål. De forsøger begge at mindske væksten af dårlige bakterier i tarmen, og forsøger på denne måde at bidrage til et normalt tarmflora, der kontrollerer mængden af dårlige bakterier i tarmen.

Bivirkninger

Der er ingen påviste bivirkninger ved indtagelse af mælkesyrebakterier eller probiotika, men der kan dog være tilfælde, hvor det anbefales at man undgår indtagelse.

Antibiotika behandling
Hvis man er under behandling med antibiotika, er det sandsynligvis fordi ens krop har svært ved at bekæmpe de invaderende bakterier. Antibiotika er et meget kraftfuldt præparat, og kan ikke skelne mellem gode og dårlige bakterier, og forsøger derfor at bekæmpe alle former for bakterier.

Det anbefales derfor at man venter med indtagelse af mælkesyrebakterier eller probiotika til minimum 3 timer efter indtagelse af antibiotika, så antibiotikaen har mulighed for at bekæmpe de skadelige bakterier.

Svagt immunforsvar
Hvis du har et svækket immunforsvar eller er på en eller anden form for medicin, som har en hæmmende effekt på dit immunforsvar, anbefales det også at man undgår mælkesyrebakterier og probiotika. Grunden til dette er fordi mælkesyrebakterier og probiotika, som sagt er en bakterier.

Deres formål er at sprede sig i tarmen, og bekæmpe dårlige bakterier. Dette er som udgangspunkt en god ting, fordi dit immunforsvar normalt kan kontrollere mængde af bakterier, der spreder sig. Men hvis dit immunforsvar er hæmmet, er det ikke sikkert det kan kontrollere mængde af bakterier.

Selvom man siger det er de gode bakterier, så er det aldrigt godt at have for mange bakterier i tarmen. Det kan derfor have en negativ effekt på din tarmflora, hvis dit immunforsvar ikke kan kontroller bakterierne.

Kundernes Favoritter


FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er mælkesyrebakterier?

HMælkesyrebakterier er en unik form for gode bakterier, som lever i menneskets mave og tarme. Mælkesyrebakteriernes formål er skabe balance i maven ved at omdanne lactose til mælkesyre.

Hvad gør mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier virker ved at omdanne lactose til mælkesyre. De har en vigtig funktion i tarmene, da mælkesyrebakterierne hjælper med at bekæmpe de dårlige bakterier og derved sikre en sund tarmflora. Derudover bidrager til at fremme optagelsen af bl.a. vitaminer.

Hvad er der mælkesyrebakterier i?

Mælkesyrebakterier findes naturligt i tarmene, men derudover findes de også i nogle madvarer. Herunder kan blandt andet nævnes fremstilling af adskillige mejeriprodukter som yoghurt og surmælk.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os