Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-3 dages levering

1-3 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Planteolie

Du finder et stort udvalg af planteolier, der er et godt alternativ til fiskeolien, og netop derfor er planteolien populær blandt vegetarer. Bliv klogere på de forskellige typer planteolie og dets egenskaber.

Læs mere om planteolier her >>

Hvad er planteolie?

Er du på jagt efter et alternativ til fiskeolien, og leder du også efter en kilde til omega 6 & 9? Så kan diverse planteolier være gode alternativer, da mange har et naturligt indhold af de tre forskellige fedtsyrer. Planteolie er som navnet antyder udvundet af planter og er altså ikke animalsk olie.

planteolie
Der er tre primære typer af planteolie:

1 - Vegetabilske fedtstoffer og olier

Denne olie bliver udvundet efter en teknik der “presser” olien ud af planterne. De vegetabilske olier bliver anvendt pga. deres gavnlige sundhedsmæssige virkning, og er oftest dem der anvendes i kosttilskud.

2 - Macererede olier

Der består af en basisolie, hvor plantedele tilsættes. De macererede olier bliver ofte brugt som madlavningsolier. Enten som de er eller tilsat krydderurter for at give smag.

3 - Æteriske olier

Der er sammensat af flygtige aromatiske forbindelser udvundet fra planter ved destillation. De æteriske olier bliver brugt til duftolier og andre ting pga. deres aroma.

Omega- 3, 6 & 9 i planteolie

De mange forskellige planteolier har hver især deres formål og gavnlige virkninger. Derudover har de også forskelligt indhold af de essentielle fedtsyrer.

Omega 3 Du finder omega 3 i de fleste planteolier. Faktisk er det en af de største grunde til at tage de naturlige olier som kosttilskud. Olier som Hørfrø & kæmpenatlysolie, er gode alternativer til den fede fiskeolie.

Omega 6 Mange planteolier indeholder også omega 6, som sammen med omega 3, sørger for at at holde vores kroppe og systemer ved lige, og holder vores immunforsvar i skak.

Omega 9 Omega 9 er enkelt-umættede fedtsyrer. De findes blandt andet i olivenolie, rapsolie, og hørfrøolie. De kan bidrage til den normale vedligeholdelse af kredsløbet og kolesterolbalancen.

Fordele ved planteolie

  • Planteolier kan være kalorie-tætte
  • De er 100% vegetariske & miljøvenlige
  • Planteolier kan hjælpe kroppen til en normal optagelse af din kost

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os