Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Magnesium

Magnesium er det fjerde mest almindelige stof i kroppen, og så har det indflydelse på over 300 kemiske reaktioner i kroppen. Du får magnesium gennem din kost, men da meget af den mad vi indtager er forarbejdet, kan vores kroppe have brug for et tilskud af magnesium.

Hos Jala Helsekost finder du et stort udvalg af kosttilskud med Magnesium

Læs mere om Magnesium her >>

Hvad er magnesium?

Magnesium
Magnesium er et mineral og det er det fjerde mest almindelige stof, som findes i kroppen. Alt i alt findes der omkring 24 gram magnesium i kroppen, hvor halvdelen er i knoglerne og den anden halvdel findes i musklerne og andet blødt væv.

Magnesium har en meget vigtig rolle i kroppen, i form af at den har en vigtig indflydelse på kroppens stofskifte. Det er blandt andet igennem det sammensil mineralet har med flere hundrede af de forskellige enzymer, der findes i kroppen.

Magnesium spiller også ind i forhold til at overføre nerveimpulser til hjertet og musklerne i kroppen, som gør at de kan trække sig sammen, hvilket er en nødvendighed for at kroppen kan fungere.

Hvor meget magnesium skal man have?

Den anbefalede daglige indtag af magnesium er henholdsvis 350 mg for mænd og 280 mg for kvinder. Det sammen er gældende for drenge og piger.

Du skal som udgangspunkt altid holde dig til det anbefalede daglige indtag, men overdosering ses meget sjældent med magnesium. Det er fordi kroppen selv udskiller overskydende mængde af magnesium igennem nyrerne.

Hvilken magnesium er bedst?

Det er svært at definere hvilken magnesium, der er bedst. De forskellige magnesium kosttilskud har vidt forskellige formål, og er produceret på unikke måder. Derfor har vi i stedet listet vores fem bedste magnesium kosttilskud nedenunder, så du kan se hvilke der er kundernes favoritter.


Magnesiummangel

Det kan være svært at mærke tydlige symptomer ved lettere mangel på magnesium, dog kan det ved sværere mangel på magnesium foresage symptomer som muskelsvaghed, nedsat appetit og generel træthed.

De mest tydelig tegn på mangesiummangel, er symptomer som rysten, kramper og mentale forstyrrelser, og disse minde meget om symptomer, som også opstår ved calciummangel.

Har jeg øget risiko for magnesiummangel?

Der er som sådan ikke nogle specifikke faldgruber for magnesiummangel, og det kan opstå af mange forskellige årsager. Det ses ofte at mangel på magnesium opstår i sammenhæng med sygdom, hvilket typisk foresager mangel på andremineraler som calium og kalium.

Fødevarer med naturlig indhold af magnesium

Mineralet magneisum kan findes i en langrække forskellige fødevarer, men selve indholdet af magnesium i fødevarerne kan variere meget alt efter om fødevarer indtages i sin rå form eller om den bliver tilberedt før indtagelse.

Mange af mineralerne i fødevarerne går oftes til under tilberedning, og derfor ser man et langt større næringsindhold i utilberedte fødevarer. Her under kan du se nogle forskellige fødevarer, som har et naturligt højt indhold af magnesium:
Fødevarer mg pr. 100 g
Tørret koriander 694 mg
Kakao pulver 523 mg
Hvedeklid 480 mg
Tørret dild 451 mg
Rå mandler 265 mg
Tørret hyben pulver 240 mg
Rå quinoa 145 mg

10 beviste virkninger ved magnesium

Som nævnt tidligere er magnesium et af de mest essentielle mineraler da det indgår i mere end 300 kemiske reaktioner i kroppen. Vi har kigget nærmere på de forskellige virkninger for at give dig et overblik over alt det magnesium har at byde på:

1. Reducerer træthed og udmattelse

Magnesium har en vigtig indflydelse på enzymsystemet og mangel af mineralet vil føre til en dårligere funktion af systemet, og du vil føle dig hurtigere træt.

2. Opretholder en normal metabolisme

magnesium spiller en vigtig rolle for metabolismen også kendt som stofskiftet, og er med til at opretholde den normale funktion.

3. Vedligeholder dine knogler

Da magnesium er så vigtig en del af kroppens mange systemer, har det også indflydelse på dine knoglers sundhed. Magnesium vedligeholder altså den normale funktion af knogler og tænder.

4. Har indflydelse på kroppens celleinddeling

Magnesium findes inde i cellerne, faktisk er det i cellerne der er aller mest magnesium til stede, og her regulerer det funktionen af ca. 300 enzymer

5. Sørger for at musklerne fungerer som de skal

Sammenspillet mellem magnesium og calcium er vigtigt – specielt for musklerne, og magnesium bidrager til musklernes normale funktion.

6. Bidrager til normal hjertefunktion

Magnesium er med til at regulere blodtrykket, og har en positiv effekt på kredsløbet, og derved bidrager det også til en normal hjertefunktion.

7. Opretholder normal dannelse af proteiner, herunder hud og hår

Proteiner forbindes tit med musklerne og væksten af disse, men proteiner også en vigtig rolle for huden og håret, og magnesium bidrager til en normal dannelse af proteiner.

8. Vedligeholdelsen at dit normale nervesystem

Magnesium har en særdeles positiv indvirkning på nervesystemet, da alle dets andre virkninger er med til at støtte et normalt nervesystem.

9. Opretholde elektrolytbalancen

Elektrolytter refererer til mineraler i din krop, der har en elektrisk ladning, og magnesium en et af de mest almindelige elektrolytter.

10. Understøtter en normal psykologisk funktion

Magnesium bidrager til en normal psykologisk funktion, og kan være med til at understøtte en normal søvn.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os