Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Silica

Silica er et populært kosttilskud især blandt kvinder!

Find ud af hvorfor, og læs mere om mineralet lige her >>

Hvad er Silica?

Silica er et mineral som går under andre navne, hvoraf du måske har set både silicium og (spise)kisel. Mineralet består af de to grundstoffer Si og 02, disse er 2 af de mest almindelige stoffer i jordens skorpe. Silicium findes i næsten alt omkring dig. Du kan eksempelvis finde silicium i diverse fødevarer, kosmetik, sten, sand og planter. Din krop indeholder faktisk en hel del silica. Normalt ligger niveauet på omkring 7%.

Vi har allerede etableret, at silica findes i mange forskellige ting også planter. Netop planter eller faktisk en specifik plante, Agerpadderokke.

Hvad er Agerpadderokke?

Flere kosttilskud med silica, indeholder den naturlige kilde som er agerpadderokke. Dette er en almindelige plante i Danmark. Den anses af mange haveejere som ukrudt på linje med skvalderkål. Den er meget svær at komme af med, da den har spore og er flerårig. Du finder dem også ofte i vejkanten. Planten producerer kiselsyre (silica) som udskilles på ydersiden af cellerne, hvilket er hvorfor den indeholder så store mængder silica.

Hvilken funktion har Sillica i Kroppen

I naturen og i kroppen er silica at finde mange steder. Dette er fordi der er så meget af det. Kroppen kan kun optage en lille del af den silica i kroppen, da biotilgængeligheden er lav. Heldigvis er silica vandopløseligt, og kan let udskilles gennem urinen. Derfor er det også svært at overdosere silica, da du bare tisser det overskydende ud.

Silica findes i større og mindre mængder i bl.a.:

- Nyrer
- Knogler
- Lever
- Sener
- Aorta

Silica - Hvilken virkning har det?

Fra planter til mennesker, hvad gør silica inde i vores krop? Det ved man faktisk ikke helt, da intet er blevet påvist videnskabeligt. Der findes dog 4 ikke-beviste egenskaber, som man kan knytte til silica. Inden vi nævner dem, skal det understreges, at disse virkninger IKKE er beviste videnskabeligt*.
  • 1. Bidrager til den normale dannelse af kollagen og bindevæv*
  • 2. Bidrager til vedligeholdelsen af normale knogler*
  • 3. Bidrager til den normale vækst af hår og negle*
  • 4. Bidrager til vedligeholdelsen af normalt fungerende led*

Silica - Et populært kosttilskud til kvinder i alle aldre

Kosttilskud med silica findes i utallige varianter. Du kan få dem som ren silica, specielt til håret, i kombination med andre vitaminer og mineraler og endda et enkelt silica kosttilskud specielt til mænd. Agerpadderokke er ikke den eneste kilde til silica, som bruges i kosttilskud. Rødalger er også en kilde til silica, som udvindes af naturens fauna. Derudover findes der også kosttilskud, der indeholder kiseldioxid i ren form.

Herunder vil vi liste et par af vores mest populære og favoritter indenfor silica kosttilskud, så du kan få et overblik over det store udvalg. Hvis din favorit ikke er inkluderet, så betyder det ikke at det er et dårligt valg. Listen kan kun være så lang som den er.
  • Silica Extra - Dette kosttilskud fra Berthelsen er en af de mest populære silica kosttilskud på markedet. Det er tilsat zink, b-vitaminer og a-vitaminer.
  • Gibidyl Hairtabs - Cosborg har udviklet disse som indeholder agerpadderokke og mange andre ingredienser der bidrager til et sundt hår.
  • Solgar Oceanic Silica - Solgar har udviklet dette unikke silica tilskud på rødalgepulver, og så er det 100% vegansk.
  • Silicea Original Man - Denne udgave af Silicea, som også findes i en udgave til alle, er speciallavet til mænd med et indhold af specifikke mineraler.
  • KAL SILICA plus - Endnu et vegansk silica tilskud, som kun indeholder silica fra agerpadderokke, og så er det 100% vegansk.

Silica - Bivirkninger

Som med alt andet, kan man også få for meget silica. Men som nævnt før, er det svært, da man kan udskille overskydende silica via urinen. Hvis du oplever bivirkninger eller ubehag ved indtag af silica, bør du altid kontakte din læge. Hvis du er gravid eller lider af en kronisk sygdom bør du konsulterer en læge før du tager silica som kosttilskud.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os