Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-3 dages levering

1-3 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

A Vitamin

A-vitamin er ikke blandt de mest velkendte vitaminer, men vigtigheden er ikke at tage fejl af. A-vitamin har nemlig en vigtig rolle i vedligeholdelsen af synet. Kroppen danner ikke selv A-vitamin, hvorfor det anbefales at man indtager vitaminet gennem kosten eller får hjælp af et supplerende kosttilskud.

Læs mere om A-vitamin, lige her >>

Hvad er A-vitamin?

A-vitamin er et af de vitaminer som er fedtopløseligt. Dette betyder, at de har brug for tilstedeværelsen af fedt for at kunne blive optaget. Retinol er en af de vigtigste kilder til A-vitamin, som findes i kød, især indmad og grøntsager, som indeholder beta caroten. Dette kunne fx. være gulerødder.

A-vitamin er et vitamin, som deponeres i kroppen, hvilket vil sige, at det kan ophobe sig i fedtvævets celler og udskilles når, der er brug for det. Dette betyder også, at man ikke har behov for så store mængder af dette vitamin.

Selvom A-vitamin ikke er det vitamin, man hører mest om, er det stadig et vigtigt vitamin for kroppen.

Hvad gør A-vitamin?

A-vitamin har en række meget vigtige funktioner i kroppen, som den regulerer eller medvirker til at bibeholde i en normal fungerende udgave. Herunder vil vi liste A-vitamins vigtigste betydninger og derefter, hvad der sker hvis, man kommer i underskud.

Hvad hjælper A-vitamin på?

 • A-vitamin har stor betydning for synet. Især i mørkere belysning kan man få svært ved at se, hvis man er i mangel på A-vitamin. Alvorlig mangel kan i sidste ende føre til blindhed.
 • A-vitamin kan gå ind og modvirke tør hud, hvilket er, derfor man ofte ser cremer med A-vitamin i.
 • A-vitamin har en betydning for kroppens modstandsdygtighed over for infektioner og harmfulde bakterier.
 • A-vitaminer spiller også ind i kroppens forplantningsevner og produktionen af nye sædceller.

Symptomer på A-vitamin mangel

Generelt set er der ikke mange danskere, der lider af A-vitamin mangel, da A-vitamin findes i rigtig mange af de fødevarer, som vi spiser dagligt. Nedenfor ser du dog alligevel de hyppigste symptomer på A-vitamin mangel:
 • Natteblindhed
 • Meget tør hud
 • Nedsat modstandsdygtighed overfor infektioner
I sidste ende er det din læge, som kan identificere A-vitamin mangel ved hjælp af en blodprøve.

Hvor meget A-vitamin må man få?

Som nævnt er der generelt ikke mange danskere, som lider af A-vitamin mangel. Alligevel kan det for nogle være nødvendigt med et tilskud af A-vitamin – især for ældre, personer med ensidig kost og underernæring, personer med sygdomme og medicin, der nedsætter optagelsen af fedt samt personer med sygdomme i eksempelvis lever og tarm.

Den anbefalede daglige dosis A-vitamin er 900 mcg. for mænd og 700 mcg. for kvinder. Vores A-vitamin produkter varierer mellem et indhold på 900-1500 mikrogram. Derfor er vores A-vitamin kosttilskud ofte en smule stærkere end den anbefalede daglige dosis, fordi de er lavet med henblik på personer med A-vitamin mangel.

Hvor meget A-vitamin til gravide?

Gravide og ammende skal være særligt opmærksomme på ikke at få for meget A-vitamin, da det kan give overdosis til dit barn i forbindelse med amning eller skade forstret. Derfor er det som gravid eller ammende vigtigt at konsultere en læge inden indtagelse af A-vitamin tilskud udover det som findes i den daglige kost eller via multivitaminer til gravide.

Mest populære A-vitamin kosttilskud til lave priser

Jala Helsekost har et udvalg af A-vitaminer fra vores kvalitetsproducenter, og du kan altid spare penge! Vi forsøger altid på at være de bedste til kundeservice, have de bedste priser og et opdateret sortiment. Nedenfor finder du en læster over vores 5 bedst sælgende A-vitaminer:

5 A-vitamin bestsellere:

Hvad findes A-vitamin i?

Udover at A-vitamin findes som kosttilskud, finder du også A-vitamin i en række fødevarer og i hudplejeprodukter.

A-vitamin gennem kosten

A-vitamin er som nævnt tidligere mulig at få naturligt gennem sin egen kost. A-vitamin findes i to primære udgaver i fødevarer Retinoler og Beta Carotener. Herunder vil vi nævne nogle almindelige fødevarer med et indhold af A-vitamin.

A-vitamin i Fødevarer

Herunder lister vi 10 normale fødevarer, som er kilder til A-vitamin. Hvis du sørger for at indtage A-vitamin-holdige fødevarer ca. 1 gang om ugen i gennemsnit (medmindre du er i risiko for at mangle A-vitamin, eller er i mangel på vitaminet), er det ikke strengt nødvendigt at supplere med kosttilskud.

A-vitamin i form af Retinol
 • Lever - både okse, svine og fisk
 • Torskerogn
 • Fed fisk som makrel og laks
 • Gede ost
 • Kogte æg
A-vitamin i form af Karoten
 • Grønkål
 • Gulerødder
 • Græskar
 • Søde kartofler
 • Rød peber

A-vitamin i plejeprodukter

Udover at pleje kroppen indefra med kosttilskud af A-vitamin og gennem A-vitamin kost, kan du også pleje huden udefra med A-vitamin. Der findes nemlig en lang række dagcreme fra eksempelvis Beauté Pacifique og natcreme med indhold af A-vitamin.

I ansigtspleje fungerer A-vitamin som en antioxidativ og plejende ingrediens, der hjælper med uren hud, tør hud, rynker, pigmentpletter fra solskader, mindske porer samt forbedre hudens struktur.

A-vitamin kan også udskrives på recept fra lægen i form af ren syre eller piller.


OBS: Indtagelse af vitaminer og kosttilskud bør aldrig træde i stedet for en normal varieret kost.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os