Bestil i dag (2. Pinsedag) inden kl. 16 med GLS eller DAO - Læs mere om den aktuelle situation
Køb for 295 kr. mere, og få fri levering
Beauty Bear TAN Vitamins Få en flot kulør – DK's billigste pris – Spar 27% – Se mere her >>

A Vitamin

Alt hvad du skal vide om A-vitaminer finder du her hos Jala!

Gå på opdagelse i vores udvalg af A-vitamin kosttilskud i høj kvalitet, lige her >>

A-Vitamin - Vigtig for kroppen

A-vitamin er et af de vitaminer som er fedtopløseligt. Dette betyder at de har brug for tilstedeværelsen af fedt, for at kunne blive optaget. Retinol er en af de vigtigste kilder til A-vitamin, som findes i kød, især indmad, og grønsager som indeholder beta caroten. Dette kunne fx. være gulerødder.

A-vitamin er et vitamin som deponeres i kroppen, hvilket vil sige at det kan ophobe sig i fedtvævets celler og udskilles når der er brug for det. Dette betyder også, at man ikke har behov for så store mængder af dette vitamin.

A-vitamins betydning i kroppen

A-vitamin har en række meget vigtige funktion i kroppen, som den regulere eller medvirker til at bibeholde i en normal fungerende udgave. Herunder vil vi liste A-vitamins vigtigste betydninger og derefter hvad der sker hvis man kommer i underskud.

A-vitamin - Virkninger

 • A-vitamin har stor betydning for synet. Især i mørkere belysning kan man få svært ved at se, hvis man er i mangel på a-vitamin. Alvorlig mangel, kan i sidste ende føre til blindhed
 • A-vitamin kan gå ind og modvirke tør hud, hvilket er hvorfor man ofte ser cremer med a-vitamin i
 • A-vitamin har en betydning for kroppens modstandsdygtighed over for infektioner og harmfulde bakterier
 • A-vitaminer spiller også ind i kroppens forplantningsevner og produktionen af nye sædceller

A-vitamin-mangel - Symptomer
 • Natteblindhed
 • Meget tør hud
 • Nedsat modstandsdygtighed overfor infektioner

Hvem er så i risikogruppen for at komme i mangel på a-vitamin? Generelt set, er der ikke mange danskere der lider af a-vitamin mange. Det sagt, kan ældre, gravide og ammende, folk på specielle diæter og dem der drikker meget alkohol. Din læge kan hjælpe dig med din a-vitamin mangel, og vil ofte give dig det i større mængder. Gravide bør under ingen omstændigheder indtage kosttilskud med a-vitamin, medmindre ens læge har sagt andet.

A-vitamin kosttilskud - Gode Tilbud

Jala Helsekost har et udvalg af A-vitaminer fra vores kvalitetsproducenter, og du kan altid spare penge! Vi forsøger altid på at være de bedste til kundeservice, have de bedste priser og et opdateret sortiment. Derfor har vi bl.a. a-vitaminer fra Biorto, Natur Drogeriet, dfi og Epinutrics.

A-vitamin - hvilken dosis?

Vores A-vitamin produkter variere mellem et indhold på 900-1500 mikrogram. Den anbefalede daglige dosis er 900 mcg. for mænd og 700 mcg. for kvinder. Det skal dog understreges, at vores tilskud ofte er lavet med henblik på at "behandle" personer med decideret a-vitamin mangel. Derfor er de ofte en smule stærkere end den anbefalede daglige tilførsel.

A-vitamin gennem kosten

A-vitamin, er som nævnt tidligere, muligt at få naturligt gennem sin egen kost. Vitaminet findes i to primære udgaver i fødevarer. Retinoler og Beta Carotener. Herunder vil vi nævne nogle almindelige fødevarer med et indhold af A-vitamin.

A-vitamin i Fødevarer

Herunder lister vi 10 normale fødevarer, som er kilder til A-vitamin. Hvis du sørger for at indtage a-vitamin-holdige fødevarer ca. 1 gang om ugen i gennemsnit. Medmindre du er i risiko for at mangle a-vitamin, eller er i mangel på vitaminet, er det ikke strengt nødvendigt at supplere med kosttilskud.

1 retinol ækvivalent (RE) = 1 mcg retinol/12 mcg beta-carotenA-vitamin i form af Retinol
 • Lever - både okse, svine og fisk
 • Torskerogn
 • Fed fisk som makrel og laks
 • Gede ost
 • Kogte æg
A-vitamin i form af Karoten
 • Grønkål
 • Gulerødder
 • Græskar
 • Søde kartofler
 • Rød peber

Fun fact: Hvis du bliver tilbudt isbjørnelever på Grønland, skal du sige nej. Isbjørnelever indeholder nemlig usandsynligt meget a-vitamin, nok til at være giftigt for mennesker at indtage.

A-vitamin i plejeprodukter

A-vitamin kan udskrives på recept i form af ren syre, eller piller. A-vitamin bruges bl.a. til at fjerne rynker, akne, hyperpigmentering og mindske porer.

Dog kan du også købe almindelige dag- og natcremer på Jala-Helsekost med et indhold af A-vitamin. Her fungerer a-vitamin som en antioxidativ og plejende ingrediense i bl.a. anti-age cremer.


OBS: Indtagelse af vitaminer og kosttilskud bør aldrig træde i stedet for en normal varieret kost.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader