Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Multivitamin til gravide

Er du gravid eller vil du gerne være gravid? Du finder herunder alle vores multivitamin kosttilskud, som er udviklet specielt med et unikt indhold for gravide.

Læs mere om Multivitaminer til gravide her >>

Vitaminer og Graviditet

Hvis du og din partner går og planlægger graviditet eller hvis du allerede er blevet gravid, så skal du som udgangspunk forsætte med at leve som du plejer.

Dog er graviditeten et godt tidspunkt at kigge lidt på dine gode og dårlige vaner, så du tager ekstra godt hensyn til dig selv og den lille.

Vil vi her gennemgå nogle af de vitaminer og og mineraler, som du kan have gavn af at indtage under graviditeten.

Forberedelse til graviditeten

Det er meget vigtigt at spise sundt og varieret kost når man er gravid, det gælder både før, under og efter. Derudover kan kosten med fordel suppleres med et multivitamin/mineral tilskud.

En sund krop, der ikke er i underskud af vitaminer og mineraler, har lettere ved at blive gravid. Gravide opfordres også til at tage 400 mikrogram folinsyre dagligt, for at nedsætte risikoen for rygmarvsbrok.

Folinsyre (Folsyre) findes i helt almindelig madvarer, som lever, frugt og grønne grøntsager. Dette vil type blive ordineret af din egen læge.

Dog er det vigtigt at vide at både C vitamin og B12 vitamin er nødvendige, for at kroppen kan optage folinsyre, og der kan kosten suppleres med et ekstra tilskud af disse vitaminer, for at sikre optagelsen af folinsyre.

Når du er gravid

Når du når den 20. graviditetsuge øges og fortyndes blodmængden i kroppen. Det kan have indflydelse på mængden af de røde blodlegmer.

De røde blodlegmer er vigtige for at kroppen kan transportere ilt rund i kroppen, derfor kan et ekstra tilskud af jern under graviditeten være nødvendigt.

C vitamin har også indflydelse på kroppens evne til at optage jern, og derfor kan det være nødvendigt at øge indtaget af C vitamin under graviditeten i form af et glas juice eller som kosttilskud.

Kalk er et vigtigt element, når det kommer til kroppens evne til at opbygge knogler og tænder. Derudover er kalk også vigtigt for en normal funktion af nerve- og muskelceller.

Her kommer D vitamin også ind i billedet, da D vitamin er med til at fremme kroppens optagelse af kalk. Vitaminet findes blandt andet i æg, mælkeprodukter og fede fisk.

Det sidste vitamin som er vigtigt under graviditeten er A vitamin. Det har betydning for regulering af generne og har derfor indflydelse på fosterets udvikling af forskellige organer.

Det er vigtigt at du selv er meget opmærksom på hvor store mængder du får at de forskellige vitaminer, da der kan være risko for overdosering ved både A vitamin og D vitamin. Konsulter derfor altid egen læge.

Vegetarer og graviditet

Hvis du er vegetar og gerne vil være gravid, er det vigtigt at du er bevidst omkring din kostsammensætning, så du sikre at du får en dækkende kost.

Som vegetar skal man være ekstra opmærksom på man får tilstrækkelige mængde af kalk, jern, zink, selen, A vitamin, B3 og B12 vitamin samt folinsyre.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os