Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Fiskeolie / Omega 3

De essentielle fedtsyrer er vigtige for at vores kroppe fungerer optimalt. I fiskeolien finder du omega-3 fedtsyren der består af EPA & DHA, der er med til at bidrage til din normale hjertefunktion. Vi har hos Jala-helsekost et stort udvalg af forskellige produkter, der indeholder Fiskeolie / Omega 3.

Hvad er fiskeolie? | Hvad er fiskeolie godt for? | Vælg den bedste fiskeolie
Fiskeolie

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er en form for fedtsyre, som bliver udvundet fra vævet af meget fed fisk. Fiskeolier er naturligt rige på omega-3 fedtsyrer og består primært af to essentielle fedtsyrer: eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA).

Hvis du spiser meget fed fisk til hverdag, som eksempelvis laks og makrel, så har du nødvendigvis ikke behov for et ekstra tilskud som fiskeolie.

Det ses dog i dag, at på grund af at mange spiser alt for enformigt, og specielt fordi mange ikke spiser nok fed fisk, at det kan være godt med et supplement med fiskeolie.

EPA & DHA

De langkædede fedtsyrer EPA og DHA er kendt for at bidrage til normalt fungerende hjerte, hjerne og øjne. Når du skal vælge kosttilskud med fiskeolie, er det vigtigt, du kigger efter indholdet af EPA og DHA. En god fiskeolie indeholder max 38% EPA & DHA, og de vil altid have et højere EPA-niveau end DHA.

Kroppen producerer næsten ikke selv EPA og DHA og i en så utilstrækkelig grad, at du bliver nødt til at få det udefra.

Virkninger ved fiskeolier med højt indhold af EPA & DHA
 • Gavnlig indflydelse på dine øjne og dit syn
 • Bidrager til din hukommelse og din indlæringsevne
 • Bidrager til din koncentrationsevne
 • Sænker indholdet af fedt i dit blod

Omega 3

Omega 3 kan findes i fede fisk som eksempelvis laks, makrel, tun, sild og faktisk også i skalddyr. Det som er essentielt ved Omega 3, er at kroppen ikke selv kan danne det, og det skal derfor indtages igennem kosten.

Omega 3 er derfor også blandt de livsnødvendige fedtstoffer. Omega 3 fedtsyre har en dokumenteret effekt ved hjertesygdomme og ledgigt, samtidigt har den mange forskellige sundhedsmæssige fordele, som gør det til et vigtigt næringsstof, man skal gøre til en del af sin kost.

Fiskeolien er en sart fedtsyre og skal behandles og opbevares med forsigtighed. Undgå at olien bliver harsk ved at opbevare den køligt og mørkt.

Omega 3, 6 og 9 Fedtsyrer

Du har sikkert allerede hørt, at en god og varieret kost indeholder omega fedtsyrer, men hvor kommer de fra? De forskellige fedtsyrer omega 3, 6 og 9 kommer fra meget forskellige kilder. Omega 3 fedtsyrer kommer eksempelvis primært fra fed fisk, og omega 3 fedtsyren er samtidigt den primære kilde til EPA og DHA fedtsyrer, som det også blev nævnt ovenfor.

Omega 6 fedtsyrer kommer primært fra raps, vindruekerner, forskellige frø og havregryn. Omega 6 fedtsyren er også kendt som linolsyre, som kommer fra planter eller som arachidonsyre, som kommer fra kød.

Omega 9 fedtsyrer er oftest fundet i planter og nødder. Det er de essentielle olier, der bliver udvundet fra disse, som bidrager til en positiv indvirkning på kolesterolbalancen.

Anvendelse af Fiskeolie

Der er meget undren om fiskeolie i flydende form er bedre end at indtage fiskeolie i kapselform. Efter vores mening er der ingen forskel på, hvordan fiskeolie indtages, det afgørende er primært din egen præference for indtagelse af kosttilskud.

Vi har hos Jala-helsekost et stort udvalg af både flydende fiskeolie og fiskeolie i kapselform. Den største forskel for indtagelsen, er hvis du har svært ved at synke piller, så anbefaler vi klart den flydende form, men ellers er det meget op til dig selv.

Dosering af fiskeolie

Den anbefalede daglige dosis af fiskeolie ligger på 600 - 1000 mg omega 6. Dette varierer meget fra person til person og kan også variere ved bestemte sygdomme, hvor indtagelsen kan hæves til hele 2400 mg. Spørg dog altid egen læge til råds, inden du beslutter dig for at have dit daglige indtag.

Fiskeolie under graviditet

Sundhedsstyrelsen anbefaler at spise mere fed fisk, specielt under graviditet. Dog er det specifikke typer fisk man bør undgå som gravid. Dette er fisk som tun og rovfisk, da disse typer fisk indeholder kviksølv og andre tungmetaller, hvilket kan være skadeligt for barnet. Derfor kan et kosttilskud med fiskeolie fungere som et godt supplement til kosten under graviditet. Spørg dog altid egen læge til råds omkring dosering og valg af fiskeolie.

Hvorfor tage tilskud med fiskeolie?

Tilskud med fiskeolie er blandt de mest populære kosttilskud og det er der mange gode grunde til. Som tidligere nævnt kan en tilstrækkelig mængde EPA og DHA fra fiskeolie bidrage til en normal hjertefunktion. Derudover kan fiskeolie også vedligeholde din hukommelse og din indlæringsevne.

Fiskeolie kommer som nævnt fra fede fisk som eksempelvis laks, makrel, tun, sild og det anbefales da også, at vi spiser flere gange i løbet af ugen - omkring 1-2 gange. Desværre har mange danskere svært ved at få spist nok fisk, hvilket kan skyldes flere årsager. Det kan være alt lige fra de priser på fisk til personlig smag - mange bryder sig nemlig ikke om smagen af fisk, især fede fisk som makrel og sild. Det kan være svært at ændre på ens personlige smag og

Derfor kan et tilskud med fiskeolie være en nem og billig måde at få opfyldt kroppens behov for omega-3 fedtsyrer. Du kan blandt vælge imellem fiskeolie i form af kapsler eller flydende form samt om smagen skal være neutral eller med andre smage som jordbær eller appelsin.

Vælg den bedste fiskeolie

Når man som forbruger skal vælge den perfekte fiskeolie, er det først og fremmest vigtigt at fokusere på kvalitet. Man får nemlig i høj grad, hvad man betaler for, når det kommer til fiskeoliens virkning og funktion.

Tips til at vælge en god fiskeolie
 • Vælg en fiskeolie baseret på sardiner og ansjoser, da disse fisk har en lav levetid og derfor ikke når at opsamle så mange affaldsstoffer fra havene.
 • Lugten siger meget om kvaliteten, og en god fiskeolie lugter ikke grimt af fisk.
 • Undgå de koncentrerede olier, køb i stedet de naturlige - de indeholder altid max 38% EPA-DHA.
 • Undersøg oliens perioxidtal – et udtryk for den samlede harskningsgrad. Den skal gerne være under 5 og helst under 2.

Bæredygtigt fiskeri

Det er vigtigt, at du får nok omega-3 og det anbefales som sagt, at du spiser fisk et par gange om ugen. Det kan være svært at forene med viden om, at overfiskeri er et problem i mange af verdenshavene. Det kan føles som et svært dilemma - havets økosystem eller din egen sundhed. Heldigvis findes der stadig bæredygtigt fiskeri, som også indgår i produktionen af mange tilskud med fiskeolie.

Hvis du gerne vil være sikker på, at indholdet i dit fiskeolietilskud kommer fra bæredygtig fiskeri, er der et par certificeringer, som du kan holde øje med. Det kan være Friend of the Sea-certificeringen, som garanterer, at fiskeolien kommer fra fiskeri, som lever op til en række strenge krav om ansvarlig fiskeri og bæredygtighed.

Derudover kan du også kigge efter MSC-certifikatet, som viser, at indholdet i dit fiskeolietilskud kommer fra fiskeri, der bevarer marine økosystemer og mindsker overfiskeri.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken fiskeolie er bedst?

Når man skal vælge den bedste fiskeolie, er det vigtigt at fokusere på kvaliteten. Vælg fiskeolie baseret på sardiner og ansjoser, samt undgå de koncentrerede fiskeolier og vælg i stedet de naturlige.

Mest populære fiskeolier:

 • Eye q - 360 kaps.
 • Biosym EPA-GLA+ - 240 kaps
 • Eskio-3 Fiskeolie - 250 kaps.

Hvor meget fiskeolie?

Den anbefalede dosis af fiskeolie pr. dag er 600-1000 mg omega-3.

Hvad er fiskeolie godt for?

Fiskeolie/omega-3 er en essentiel fedtsyre, som har flere gavnlige effekter. Det bidrager bl.a. til en normal hjernefunktion, til at stabilisere hjerterytmen samt bidrager til et normalt syn.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os