Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Fiskeolie & Planteolie

De essentielle fedtsyrer er vigtige for at vores kroppe fungerer optimalt. I fiskeolien finder du omega-3 fedtsyren der består af EPA & DHA, der spiller en vigtig rolle for dit hjerte-kredsløb, din hjerne og for dine led.

I planteolier finder du også et naturligt indhold af omega 3, og nogle planteolier kan også indeholder også fedtsyrerne omega-6 & omega-9. Planteolier bliver hyppigt brugt af vegetarer, og som et alternativ til fiskeolien.

Læs mere om Fiske- & planteolier her >>

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er en form for fedtsyre, som bliver udvundet fra vævet af meget fed fisk. Fiskeolier er naturligt rige på omega-3 fedtsyrer, og består primært af to essentielle fedtsyrer: eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA).

EPA & DHA
De langkædede fedtsyrer EPA og DHA er kendt for at bidrage til normalt fungerende hjerte, hjerne og øjne. Når du skal vælge kosttilskud med fiskeolie, er det vigtigt du kigger efter indholdet af EPA og DHA. En god fiskeolie indeholder max 38% EPA & DHA, og de vil altid have et højere EPA niveau end DHA.

Kroppen producerer næsten ikke selv EPA og DHA og i en så utilstrækkelig grad, at du bliver nødt til at få det udefra.

Virkninger ved fiskeolier med højt indhold af EPA & DHA
 • Gavnlig indflydelse på dine øjne og dit syn
 • Udvikler din hukommelse og din indlæringsevne
 • Udvikler din koncentrationsevnen
 • Sænker indholdet af fedt i dit blod

Omega 3 i fiskeolie

Du finder omega 3 i fede fisk såsom laks, makrel, tun og sild, men også i skalddyr. Omega 3 hører til blandt de livsnødvendige fedtstoffer. Kroppen kan ikke selv danne omega 3, det skal tilføres udefra enten igennem din almindelige kost eller kosttilskud. Den essentielle fedtsyre har en dokumenteret effekt ved hjertesygdomme og ledgigt, og har mange sundhedsmæssige fordele og gode virkninger.

Fiskeolien er en sart fedtsyre og skal behandles og opbevares med forsigtighed. Undgå at olien bliver harsk ved at opbevare den køligt og mørkt.

Hvad er fiskeolie godt for

I fiskeolie finder du et indhold af DHA og EPA. DHA og EPA er bidragende til en lang række processer i kroppen. Dem kan du læse mere om lige her:
  DHA og EPA er bidragende til
 • At vedligeholde en normal hjernefunktion, ved et indtag på 250 mg om dagen
 • At vedligeholde et normalt syn, ved et indtag på 250 mg om dagen
 • At vedligeholde et normalt blodtryk - den gavnlige effekt opnås her, ved et dagligt indtag på 3 g EPA og DHA. Et dagligt indtag på 5 g EPA og DHA bør ikke overskrides.

Vælg den bedste fiskeolie

Når man som forbruger skal vælge den perfekte fiskeolie, er det først og fremmest vigtigt at fokusere på kvalitet. Man får nemlig i høj grad, hvad man betaler for, når det kommer til fiskeoliens virkning og funktion.

Tips til at vælge en god fiskeolie
 • Vælg en fiskeolie baseret på sardiner og ansjoser, da disse fisk har en lav levetid og derfor ikke når at opsamle så mange affaldsstoffer fra havene
 • Lugten siger meget om kvaliteten, og en god fiskeolie lugter ikke grimt af fisk
 • Undgå de koncentrerede olier, køb i stedet de naturlige - de indeholder altid max 38% EPA-DHA
 • Undersøg oliens perioxidtal – et udryk for den samlede harskningsgrad. Den skal gerne være under 5 og helst under 2

Mest populære fiskeolier

Hvad er planteolie?

Er du på jagt efter et alternativ til fiskeolien, og leder du også efter en kilde til omega 6 & 9? Så kan diverse planteolier være gode alternativer, da mange har et naturligt højt indhold af de tre forskellige fedtsyrer. Planteolie er som navnet antyder udvundet af planter og er altså ikke animalsk olie.

Der er tre primære typer af planteolie:

1 - Vegetabilske fedtstoffer og olier

Denne olie bliver udvundet efter en teknik der "presser" olien ud af planterne. De vegetabilske olier bliver anvendt pga. deres gavnlige sundhedsmæssige virkning, og er oftest dem der anvendes i kosttilskud.

2 - Macererede olier

Der består af en basisolie, hvor plantedele tilsættes. De macererede olier bliver ofte brugt som madlavningsolier. Enten som de er eller tilsat krydderurter for at give smag.

3 - Æteriske olier

Der er sammensat af flygtige aromatiske forbindelser udvundet fra planter ved destillation. De æteriske olier bliver brugt til duftolier og andre ting pga. deres aroma.

Omega- 3, 6 & 9 i planteolie

De mange forskellige planteolier har hver især deres formål og gavnlige virkninger. Derudover har de også forskelligt indhold af de essentielle fedtsyrer.

Omega 3 Du finder omega 3 i de fleste planteolier. Faktisk er det en af de største grunde til at tage de naturlige olier som kosttilskud. Olier som Hørfrø & kæmpenatlysolie indeholder omega 3, og er gode alternativer til den fede fiskeolie.

Omega 6 Mange planteolier indeholder også omega 6, som sammen med omega 3, sørger for at at holde vores kroppe og systemer ved lige, og holder vores immunforsvar i skak.

Omega 9 Omega 9 er enkelt-umættede fedtsyrer. De findes blandt andet i olivenolie, rapsolie, og hørfrøolie. De kan have sundhedsmæssige fordele for kredsløbet og kolesterolbalancen.

Sundhedsmæssige fordele ved planteolie

 • Planteolier kan være kalorie-tætte og kan derfor bidrage til naturlig vægtøgning
 • Det er 100% vegetarisk, og er et miljøvenligt produkt
 • Planteolier kan hjælpe kroppen til en normal optagelse og fordøjelse af din kost

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os