: Dag-til-dag levering | Vi bytter frem til 1. februar
Køb for 295 kr. mere, og få fri levering
Juleudsalg: Spar min. 20-25% - Shop her >>

K Vitamin

Er K-vitamin en god idé for dig at tage, har du brug for det, er du i underskud eller tager du medicin der kan gøre noget ved dit k-vitamin tal?

Du kan få svar disse spørgsmål og meget mere, lige her >>

K-vitamin - Hvad er det?

K-vitaminet er et vitamin der har stor betydning for blodet, nærmere bestemt blodstørkningen. K'et i Vitamin K står for koagulation. Der findes 2 forskellige former for k-vitamin. Der er K1 og K2. K2 dannes af bakterier i tarmen og er fedtopløseligt, hvorfor det lagres i leveren. Men hvordan virker det i kroppen og hvilke anprisninger har det?

Hvordan virker k-vitamin?

Vi har kort fortalt hvad k-vitamin er, men hvordan virker det? Vi nævnte kort k vitamins rolle i blodstørkelsen. Betydningen for denne funktion i kroppen, er meget vigtig. K-vitamin er også vigtig i den process hvor kalkaflagringen i knoglevævet muliggøres.

K-vitamin Anprisninger
- Bidrager til normal blodstørkelse
- Bidrager til vedligeholdelsen af normale knogler

K-vitamin - Kosttilskud

Vi har mange kosttilskud med k-vitamin. Nogle er vegetabilske og indholder kun K2 vitamin, K2 lavet på Natto, K1, og K2 i små perler der også indeholder koldpresset olivenolie.

Hvis du ikke kan beslutte hvilket der passer dig bedst, giver vi dig her 3 populære kosttilskud fra Jala Helsekost.

- Dfi Vitamin K2 på Natto
- Pharma Nord K-Pearls, K-vitamin opløst i olivenolie
- NordicHealth Vitamin D og K2 spray, til oralt brug for dem der ikke kan lide piller

K-vitamin gennem mad

Du kan, med den rette kost, få din k-vitamin fra varene på din køleskabshylde.

K1 Vitamin: Findes ofte i de mørkegrønne grøntsager som broccoli, kål og spinat. Derudover kan man også finde det i mejeriprodukter, indmad og korn.

K2 Vitamin: Dette vitamin kommer som sagt ikke fra kosten, men dannes af bakterier i tarmen. Disse bakterier står for ca. halvdelen af kroppens nødvendige mængde K-vitamin.

Mangel på k-vitamin

Det er svært at komme i decideret mangel på k-vitamin, hvis man er et raskt menneske. Spædbørn er dog en undtagelse, hvorfor de fleste børn får en indsprøjtning af K-vitamin. Desuden er du altid i risiko for mangel på diverse vitaminer, også k-vitamin, hvis du får for ensidig kost.

K-vitamin og lægemidler - Gode råd

Flere lægemidler har en effekt på dine k-vitamin niveauer. Du kan være i risikozonen for mangel hvis du tager visse lægemidler over længere tid: Antibiotika, Syreneutraliserende midler, acetylsyre produkter, paraffinolie mod forstoppelse, blodfortyndende præparataer med warfarin og dikumarol og, til sidst, Xenical.Vi anbefaler altid, at du konsulterer en læge inden du begynder på kosttilskud med k-vitamin, især hvis du tager en af ovenstående midler. Især hvis du tager blodfortyndendemidler, da K-vitamin kan modvirke medicinens effekt.

Symptomer på K-vitamin mangel

Der er ikke så mange symptomer på k-vitamin mangel, da dets virkning er meget specifik. Som du sikkert kan gætte, udfra den viden vi har givet dig, kan mangel på k-vitamin gøre din krop dårligere til at størkne blodet, hvilket kan resultere i en øget tendens til blødning.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader