Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

K Vitamin

Er K-vitamin en god idé for dig at tage, har du brug for det, er du i underskud eller tager du medicin der kan gøre noget ved dit k-vitamin tal?

Du kan få svar disse spørgsmål og meget mere, lige her >>

K-vitamin - Hvad er det?

K-vitaminet er et vitamin der har stor betydning for blodet, nærmere bestemt blodstørkningen. K'et i Vitamin K står for koagulation. Der findes 2 forskellige former for k-vitamin. Der er K1 og K2. K2 dannes af bakterier i tarmen og er fedtopløseligt, hvorfor det lagres i leveren. Men hvordan virker det i kroppen og hvilke anprisninger har det?

Hvordan virker k-vitamin?

Vi har kort fortalt hvad k-vitamin er, men hvordan virker det? Vi nævnte kort k vitamins rolle i blodstørkelsen. Betydningen for denne funktion i kroppen, er meget vigtig. K-vitamin er også vigtig i den process hvor kalkaflagringen i knoglevævet muliggøres.

K-vitamin Anprisninger
- Bidrager til normal blodstørkelse
- Bidrager til vedligeholdelsen af normale knogler

K-vitamin - Kosttilskud

Vi har mange kosttilskud med k-vitamin. Nogle er vegetabilske og indholder kun K2 vitamin, K2 lavet på Natto, K1, og K2 i små perler der også indeholder koldpresset olivenolie.

Hvis du ikke kan beslutte hvilket der passer dig bedst, giver vi dig her 3 populære kosttilskud fra Jala Helsekost.

- Dfi Vitamin K2 på Natto
- Pharma Nord K-Pearls, K-vitamin opløst i olivenolie
- NordicHealth Vitamin D og K2 spray, til oralt brug for dem der ikke kan lide piller

K-vitamin gennem mad

Du kan, med den rette kost, få din k-vitamin fra varene på din køleskabshylde.

K1 Vitamin: Findes ofte i de mørkegrønne grøntsager som broccoli, kål og spinat. Derudover kan man også finde det i mejeriprodukter, indmad og korn.

K2 Vitamin: Dette vitamin kommer som sagt ikke fra kosten, men dannes af bakterier i tarmen. Disse bakterier står for ca. halvdelen af kroppens nødvendige mængde K-vitamin.

Mangel på k-vitamin

Det er svært at komme i decideret mangel på k-vitamin, hvis man er et raskt menneske. Spædbørn er dog en undtagelse, hvorfor de fleste børn får en indsprøjtning af K-vitamin. Desuden er du altid i risiko for mangel på diverse vitaminer, også k-vitamin, hvis du får for ensidig kost.

K-vitamin og lægemidler - Gode råd

Flere lægemidler har en effekt på dine k-vitamin niveauer. Du kan være i risikozonen for mangel hvis du tager visse lægemidler over længere tid: Antibiotika, Syreneutraliserende midler, acetylsyre produkter, paraffinolie mod forstoppelse, blodfortyndende præparataer med warfarin og dikumarol og, til sidst, Xenical. Vi anbefaler altid, at du konsulterer en læge inden du begynder på kosttilskud med k-vitamin, især hvis du tager en af ovenstående midler. Især hvis du tager blodfortyndendemidler, da K-vitamin kan modvirke medicinens effekt.

Symptomer på K-vitamin mangel

Der er ikke så mange symptomer på k-vitamin mangel, da dets virkning er meget specifik. Som du sikkert kan gætte, udfra den viden vi har givet dig, kan mangel på k-vitamin gøre din krop dårligere til at størkne blodet, hvilket kan resultere i en øget tendens til blødning.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os