: Dag-til-dag levering
Køb for 200 kr. mere, og få fri levering
Black Weekend: Spar op til 70% - Shop her >>

B Vitamin

Der er mange forskellige B-vitaminer, og de er alle nødvendige for, at specifikke funktioner i kroppen fungerer optimalt.

Man skal have B-vitaminerne gennem sin kost eller kosttilskud. Læs mere om hvad B-vitamin er, de forskellige B-vitaminer og vores kosttilskud med B-vitaminer lige her >>

Hvad er B-vitamin?

B-vitamin er en gruppe på 8 vitaminer, som er vandopløselige og bl.a. spiller en rolle i energistofskiftet, nervesystemet, kredsløbet samt for hud, hår og negle.

De fleste B-vitaminer findes i rigtig mange forskellige fødevarer. Derfor ses der i Danmark sjældent mangel på B-vitamin hos raske mennesker, som spiser en varieret kost med både fisk, kød, grøntsager samt fuldkorns- og mælkeprodukter.

Da B-vitaminer er vandopløselige, er det svært at få decideret for meget af de fleste B-vitaminer. Det overskydende B-vitamin, som kroppen ikke har brug for udskilles nemlig med urinen.

Udover at hvert af de 8 B-vitaminer har et tal, så har de også et navn. B7 vitaminet kaldes eksempelvis også for Biotin.

Hvad hjælper B-vitamin på?

Eftersom B-vitamin dækker over otte forskellige B-vitaminer, bidrager de også til forskellige funktioner i kroppen. Ønsker du vide mere om de forskellige B-vitaminers individuelle funktioner og virkninger, kan du klikke dig videre ind på dem og blive klogere. Derinde finder du også kosttilskud specifikt med dét B-vitamin.

De forskellige B-vitaminer er:

Hvilke B-vitaminer skal jeg vælge?

For mange handler spørgsmålet om, hvilke kosttilskud man skal tage om kosten. Ved du, at du ikke spiser nok af fødevarer, som indeholder de pågældende B-vitaminer, fordi du følger en speciel diæt, kan du supplere med B-vitamin kosttilskud. Desuden afhænger valget i høj grad også af, hvilken effekt du ønsker at opnå ved indtagelse af B-vitamin.

Du kan også supplere din kost med B-vitamin complexer, som indeholder en lille dosis af hver af de otte B-vitaminer

Mest populære B-vitaminer

Nedenfor er listet nogle af de mest solgte B-vitaminer, som henvender sig til forskellige formål.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader