Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

B1 vitamin - Thiamin

B1-vitamin er også kendt som Thiamin. Det er et vitamin, som bidrager til, at du har energi til at bevæge dig og holde flere af kroppens funktioner i gang.

Ønsker du at vide, hvad B1-vitamin hjælper på og hvor B1 vitamin findes, kan du læse mere om B1-vitamin her>>

Hvad er B1-vitamin?

B1-vitamin er det første i rækken af B-vitaminer . B1-vitamin er også kendt som Thiamin eller Tiamin. Vitaminet er bl.a. vigtigt for omdannelsen af kulhydrat til druesukker – altså lave det mad du spiser om til energi. Thiamin er et vandopløseligt vitamin, der også findes i mange forskellige fødevarer.

Hvad er B1-vitamin godt for?

Foruden at bidrage til et normalt energistofskifte, bidrager B1-vitamin også til en normal psykologisk funktion, normal hjertefunktion samt nervesystemets normale funktion. Dermed har thiamin forskellige vigtige funktioner i kroppen.

Hvor meget B1-vitamin må man få?

Den anbefalede daglige dosis af B1-vitamin er 0,7 mg. for børn, 1,1 mg. for kvinder, 1,4 mg. for mænd. I forbindelse med graviditet og amning stiger behovet for B1-vitamin med cirka 0,5 mg per døgn.

Hvilke fødevarer indeholder B1-vitamin?

Mange gode og helt almindelige fødevarer som kød, kornprodukter og bælgfrugter er rige på B1-vitamin. Du finder altså thiamin i både animalske og vegetabilske fødevarer. Eksempler på vigtige kilder til B1-vitamin er: Fisk, mejeriprodukter, Populære grønsager som kartofler, gulerødder og tomater, populære frugter som appelsiner og rosiner.

Thiamin er et forholdsvist følsomt vitamin, der kan blive nedbrudt, hvis fødevarer tilberedes ved for høj stegetemperatur eller hvis der drikkes alkohol eller kaffe til maden eller sammen med tilskuddet.

Mangel på B1-vitamin

Det er de færreste, der er i mangel på B1-vitamin, hvis man spiser en normal og varieret kost. Let mangel på Thiamin kan give nedsat appetit, træthed, koncentrationsbesvær og irritabilitet. Den lette mangel på B1-vitamin kan ledsages af forstoppelse, vægttab, nedsat muskelkraft samt prikken og stikken i fingre og tæer.

Stort forbrug af alkohol (misbrug) fører ofte til mangel på B1-vitamin, bl.a. grundet nedsat indtagelse af fødevarer, ændring af slimhinden i tyndtarmen så B1-vitamin ikke optages. Desuden kan personer med sygdom i tarmen også opleve nedsat optagelse af B1-vitamin.

I sidste ende er det din læge, som kan identificere, om du har mangel på B1-vitamin.

Vi fører et par kosttilskud specifikt med B1 vitamin og ikke andet. Blandt andet B1 depottab 31 mg - 90 tabs. fra DFI , B1 vitamin 25 mg - 100 tabs fra Natur Drogeriet og B1-vitamin 100 mg fra Solgar

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os