Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

B6 vitamin - Pyridoxin

B6-vitamin eller Pyridoxin er en fælles betegnelse for tre kemiske forbindelser. Vitaminet har betydning for kroppens vækst og vedligeholdelse.

Ønsker du at vide, hvad B6-vitamin er, hvad det hjælper på, og hvilke tilskud vi har specifikt med B6-vitamin, kan du læse mere om B6-vitamin her >>

Hvad er B6-vitamin?

B6-vitamin er en del af de otte B-vitaminer, sder har en vigtig funktion for kroppen. Vitamin B6 er en fælles betegnelse for tre kemiske beslægtede forbindelser: pyridoxin, pyridoxal og pyridoxamin. Kosttilskud som indeholder B6-vitamin vil ofte have betegnelsen ’pyridoxinhydrochlorid’ til at stå på deklarationen, da dette er den aktive form.

Hvad er B6-vitamin godt for?

B6-vitamin har mange funktioner for kroppen. Først og fremmest bidrager Vitamin B6 til en normal cysteinsyntese, en normal psykologisk funktion samt et normalt energistofskifte. Foruden det bidrager B6-vitamin til nerve- og immunsystemets normale funktion. B6-vitamin bidrager også til en normal omsætning af homocystein, protein og glycogen, Derudover bidrager B6-vitamin til normale dannelse af røde blodlegemet og til at mindske træthed og udmattelse. Vitamin B6 bidrager også til at regulere hormonaktivteten.

Hvad findes B6-vitamin i?

B6-vitamin findes i rigtig mange fødevarer fra både plante- og dyreriget. De største kilder til B6-vitamin gennem kosten er dog magert kød, grøntsager, fuldkornsprodukter, mælk samt fisk og skaldyr.

Det er dog relevant at tænke over, at størstedelen af B6-vitaminet nedbrydes ved stegning, kogning samt ved udsættelse for lys.

Hvor meget B6-vitamin må man få? Den daglige anbefalede dosis er 1,2 mg om dagen for kvinder og 1,5 mg om dagen for mænd. Behovet afhænger dog af indtaget af protein. Så i virkeligheden skal behovet udregnes for den enkelte person. B6-vitaminet bruges nemlig i omsætningen af de næringsstoffer man spiser.

Det er svært at spise sig til for meget B6-vitamin gennem kosten. Men hvis du indtager for meget B6-vitamin gennem kosttilskud mellem – omkring 100-200 mg dagligt over flere måneder, kan du risikere at skade dit nervesystem.

Mangel på B6-vitamin

Mangel på B6-vitamin ses sjældent i Danmark og ses kun sammen med mangel på andre B-vitaminer. Risikoen for mangel på B6-vitamin øges dog af kemo- og strålebehandling, ensidig kost og alkoholmisbrug – men fører normalt kun til let mangel uden symptomer.

Symptomer på B6-vitaminmangel viser sig ved kramper, hudforandringer, blodmangel, maveproblemer, depression og vægttab.

I sidste ende er det din læge, som skal og kan identificere, om du har mangel på B5-vitamin.

Hvis du ønsker et kosttilskud specifikt med B6-vitamin, har vi bl.a.: B6 Vitamin 22 mg - 100 tab fra Natur Drogeriet , B6 vitamin - 90 tabs. fra DFI og Vitamin B6 - 60 kaps. fra Wild Nutrition .

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os