Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

B3 vitamin - Niacin

B3-vitamin er af de fleste også kendt som Niacin. Vitaminet spiller en stor rolle i energistofskiftet og er vigtigt for energiomsætningen.

Ønsker du at vide, hvad Niacin er, hvad det hjælper på, samt hvilke kosttilskud vi har med Niacin, kan du læse mere om B3-vitamin/Niacin her>>

Hvad er Niacin (B3-vitamin)?

Niacin hører til gruppen af B-vitaminer. Navnet niacin er en fællesbetegnelse for to stoffer der hedder nikotinsyre og nikotinamid, som egentlig kan dannes i kroppen. Der er dog tale om en så lille del af det daglige behov, at man har brug for at få det gennem kosten.

Nikotinsyre og nikotinamid spiller som co-enzymer en stor rolle i energistofskiftet - altså omsætningen af glukose, fedt og aminosyrer. Desuden er de vigtige for energiomsætningen og opbygning af nye kemiske forbindelser.

Hvad er Niacin (B3-vitamin) godt for?

Udover at bidrage til et normalt energistofskifte, bidrager B3-vitamin også til nervesystemets normale funktion og normal psykologisk funktion. Desuden bidrager Niacin til at vedligeholde normale slimhinder og en normal hud. B3-vitamin bidrager derudover også til at mindske træthed og udmattelse.

Hvor meget Niacin (B3-vitamin) må man få?

Den anbefalede daglige dosis for B3-vitamin er afhængig af dit aktivitetsniveau og dit køn. Man skal ca. have 1,6 mg. Niacin pr. megajoule man forbrænder pr. dag. Dette gælder både for børn og voksne. Teenagedrenge og mænd under 30 år anbefales 20 NE (Niacin Ækvivalenter) pr. dag. Kvinder anbefales 15 NE dagligt, hvor ammende og gravide anbefales 17-19 NE dagligt.

NE er en metode hvorpå man måler Niacin. Det er ofte den betegnelse, der findes bagpå de kosttilskud med B3-vitamin, vi sælger hos Jala Helsekost.

Hvad findes Niacin (B3-vitamin) i?

B3-vitamin findes ofte i meget proteinholdige fødevarer, hvor kornprodukter, kød, fisk og fjerkræ er de væsentligste kilder. Dog findes Niacin generelt i langt de fleste fødevarer, som eksempelvis: æg, mælk, linser, nødder, bælgfrugter, spinat osv.

Mangel på Niacin (B3-vitamin)

Det er svært at få for meget B3-vitamin, da overskydende vitamin udskilles med urinen. Dog er det muligt at komme i mangel. Mangel på B3-vitamin ses næsten aldrig hos raske danskere, som spiser en varieret kost. Dog kan der opstå mangel på Niacin, hvis man lider af alkoholisme, leversygdomme, dårlig reguleret diabetes eller har en meget ensidig kost.

Mangel på B3-vitamin kan forårsage hudforandringer, forandringer på tungen, hududslæt, tørre læber og mundhule, diarré, psykiske symptomer samt træthed og mathed.

I sidste ende er det din læge, som skal og kan identificere, om du har mangel på B3-vitamin.

Hos Jala Helsekost har vi desuden kosttilskud specifikt med Niacin - bl.a.: B3 depottablet 200 mg - 90 tabs. fra DFI og B3 Niacin Nikotinsyre 9 mg - 100 tab fra Natur Drogeriet .

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os