Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

B5 vitamin - Pantothensyre

B5-vitamin eller pantothensyre, som det også kaldes, er et vandopløseligt vitamin, som findes i næsten alt levende materiale. For kroppen har B5-vitamin en meget central rolle i stofskiftet.

Ønsker du at vide, hvad B5-vitamin er, hvad det hjælper på, og hvilke tilskud vi har specifikt med pantothensyre, kan du læse mere om B5-vitamin her >>

Hvad er B5-vitamin?

B5-vitamin er også alment kendt under navnet pantothensyre eller pantotensyre. Ligesom de fleste andre B-vitaminer har pantotensyre også en betydning for normalt energistofskifte.

Hvad er B5-vitamin godt for?

Udover at bidrage til et normalt energistofskifte, medvirker B5-vitamin også til at mindske træthed og udmattelse. Pantothensyre bidrager også til en normal syntese og omsætning af steroidhormoner, vitamin D og visse neurotransmittere. Desuden bidrager B5-vitamin også til en normal mental ydeevne.

Hvor meget B5-vitamin må man få?

Der findes ingen officielle anbefalinger for indtag af B5-vitamin, men da det findes i det de fleste fødevarer, får de fleste danskere det igennem kosten. Indtagelse af meget store doser kan dog føre til diarré.

Hvad findes B5-vitamin i?

Navnet pantothensyre stammer fra det græske ord ”pentos”, der betyder overalt, da vitaminet findes i alle levende celler. Dermed indeholder alle naturlige typer fødevarer en vis mængde af B5-vitamin. De vigtigste kilder til pantothensyre i danskeres kost er fuldkorn, mælk, lever, bælgfrugter, kød og æg.

Mangel på B5-vitamin

Mangel på pantothensyre ses nærmest aldrig i Danmark hos raske personer. Det ses primært kun i forbindelse med svær underernæring, ved indtagelse af en syntetisk kost uden B5-vitamin eller i forbindelse med alkoholproblemer. Manglen vil her vise sig ved depression, svimmelhed, hovedpine, muskelsvækkelse, nervebetændelse, diarré samt træthed og mathed.

I sidste ende er det din læge, som skal og kan identificere, om du har mangel på B5-vitamin.

Hvis du ønsker et tilskud specifikt med B5-vitamin, har vi bl.a.: B5 depottablet - 90 tabs. fra DFI og Pantotensyre 120 mg (B5 vitamin) - 50 tab. fra Natur Drogeriet

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os