Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Zink

Zink er et mineral som optræder i det periodiske system. Zink er vigtigt for mange af kroppens funktioner.

Men hvordan får du? Find ud af det, og meget mere, lige her >>

Alt om Zink

Zink er et grundstof. Det vil sige, at det består af et enkelt atom, og altså ikke er sammensat. Zinc findes overalt i kroppen, dens celler og den væske der findes i kroppen. Det meste af kroppens zinc findes dog i skeletmusklerne og knoglerne.

Også prostata og årehinden har også et stort indhold zinc. Zinc bruges af kroppen i over 200 enzymer og deres processer. Vi gennemgår zinks virkning og hvilken betydning den har i kroppen herunder.

Zink Virkning

Zink har flere funktioner i kroppen, som den sørger for eller hjælper til med. Blandt disse, hjælper zink med til omsætning af protein, kulhydrater og fedtsyrer. Dette er fordi, at zink findes i over 200 af kroppens enzymer.

Zink kan også hjælpe med at regulere den normale vækst, udvikle kroppens celler og så er det nødvendigt for at immunfunktionen holder sig normalt. Zink optages i tyndtarmen og udskilles mest ud gennem galden.

Zink bidrager også til omsætningen af a-vitamin, har betydning for den kognitive funktion, har betydning for knogler, hud, hår og negle. Derudover er zink også kendt for sin betydning for fertiliteten, testosteronniveauet og reproduktionen.

Zink Som Kosttilskud

Zink i kosttilskud er ofte lavet til behandling af zinkmangel. Men den kan også anvendes til andre formål. Man skal bare se på hvad den har betydning for i kroppen. Hvis du føler, at du har behov for zink er det ikke farligt at følge den anbefalede daglige dosis.

Herunder vil vi anbefale nogle af vores populære og effektive kosttilskud med zink i.


Zink i Mad

Har man egentlig behov for kosttilskud, hvis man vil nå den anbefalede daglige dosis af zink? I princippet, nej. Du har dog brug for at få din daglige ration af zinkholdig mad, hvis du vælge ikke at tage kosttilskud. Zink findes ofte også i et multivitamin.

De madvarer man typisk finde zink i er heldigvis helt normale. Man skal dog tage højde for, at man taber ca. 1-2 mg. pr. dag. Oveni dette, er optageligheden generelt ret dårlig. Din krop optager simpelthen ikke særlig meget af den zink man indtager.

Man kan dog gøre noget for at forbedre optagelsen af zink. Du kan indtage dit Zink sammen med animalske proteinkilder såsom kød, mejeriprodukter og fisk. Så hvis du er vegetar, veganer eller hovedsageligt spiser grøntsager skal du have 25% mere zink end en kødspiser.

Zink Dosis

Den anbefalede daglige dosis som man skal indtage kan variere alt efter din alder og dit køn.

  • Teenagedrenge: 12 mg.
  • Teenagepiger: 9 mg.
  • Mænd: 9 mg.
  • Kvinder: 7 mg.
  • Gravide: 9 mg.
  • Ammende: 11 mg.

Zinkmangel

Symptomer
Zinkmangel i svær grad er meget sjælden i Danmark, men det kan forekomme hos nogle specifikke befolkningsgrupper. Symptomer som nedsat vækst hos teenagere, fostermisdannelser hvis gravide har mangel på zink, hårtab, hudforandringer og nedsat appetit. Der er flere, men zinkmangel er som sagt meget sjælden.

Behandling
Man bør altid opsøge sin læge ved mistanke om zinkmangel. Manglen behandles ofte ved enten kostomlægning, kosttilskud eller begge. Du kan være i risiko for mangel hvis du har en fejl i gluten optagelsen og leverlidelser.

Overdosis
En overdosis kan ske, hvis man i længere tid har indtaget mere end den dagligt anbefalede dosis. Der kan forekommer irritationer i mave og tarm, kobberstofskiftet kan påvirkes og hæmmet jernoptagelse.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os