Vi sender som normalt - Bestil i dag og modtag i morgen
Køb for 295 kr. mere, og få fri levering
Spar min. 20% på kosttilskud - Se mere her >>

Hyben

Hyben er en kendt plante herhjemme, men dens gode egenskaber er knap så kendte.

Man kan næsten kalde hyben et superfood, så hvis du vil hvorfor, kan du læse mere lige her >>

Hvad er hyben?

Hyben er bærrene fra bestemte rosenbuske, hvor den bedst kendte er rynket rose. Disse bær kan være både røde, brune, orange sågar også sortlilla. Hyben har længe været brugt i dansk madlavning. De indgår ofte i marmelader, syltning, saft, gelé og te. Selvom det er et bær, indeholder hyben ikke så meget sukker som folk måske tror. Der er i stedet et højt indhold af kostfibre. Hyben er også kendt for sit meget høje indhold af c-vitamin, som faktisk er højere end i citrusfrugter.

Hyben er dog en invasiv art i Danmark, og spreder sig meget hurtigt. Den kan gøre dette både over jorden, via kernerne, og under jorden i et rodsystem.

Hyben som Kosttilskud

Hyben er anvendt vidt og bredt i mange forskellige kosttilskud. Som kilden til vitaminerne i et naturligt C-vitamin produkt, eller for sig selv i en superfood pille. Hybens antioxidative egenskaber er unikke. De aktive ingredienser, som Vitamin C i hybenkosttilskud, er med til at bidrage med mange positive effekter på kroppen.

Hybens høje indhold af C-vitamin på 840 mg. C-vitamin pr. 100 g. være en god kilde til den daglige dosis C-vitamin som er:

Anbefalet daglig tilførsel:
- Voksne: 75 mg
- Børn: 40-50 mg
- Gravide: 85 mg
- Ammende: 100 mg

Hvis den daglige dosis af hyben sikrer dig et tilstrækkeligt indtag af C-vitamin, kan du nyde godt af C-vitaminerne gavnlige egenskaber:

Led
- C-vitamin bidrager til leddenes normale funktion og medvirker til at holde dem sunde og fleksible.

Fordøjelse
- C-vitamin medvirker til at understøtte fordøjelsen og bidrager til en normalt fungerende fordøjelseskanal. Denne effekt kan tildeles det høje indhold af de gavnlige kostfibre. Disse kendetegnes ved, at de bliver fordøjet langsommere.

Immunsystem
- C-vitamin understøtter kroppens normale immunsystem og bidrager til kroppens naturlige forsvar. Det høje indhold af c-vitaminer i hyben, hvor et glas hyben pulver svarer til ca. 35 appelsiner, er det aktive stof i hyben der gavner dit immunsystem.

Hyben som pulver

Pulveriseret, fintmalet, er en populær måde at indtage hyben på. Hyben kapsler indeholder blot hybenpulver, som færdigdoserede og smarte løsninger på pulverformen. Pulveret kan dog bruges til mange formål og indtages ved at blande det i vand eller putte det i en smoothie. Kun fantasien sætter grænser for hvad hybenpulver kan bruges til.

Vores hybenkosttilskud er rene, naturlige og af høj kvalitet. Hybenrosen skal bruge et køligere klima for at producere optimale mængder c-vitamin i bærrene. Lito, et dansk brand, dyrker deres hyben på langeland og fremstiller deres produkter ved en patenteret fremstillingsmetode, der beholder så mange næringsstoffer i produktet som muligt. De andre brands' hyben er ofte dyrket i Chile, hvor jord og vejrforholdene er rigtig gode til at få det bedste ud af ethvert hybenbær. Disse mærker tæller blandt andre Natur Drogeriet og Fuerza Vital.

Hvis du finder friske hyben i sommermånederne, kan du plukke dem og bruge dem i alverdens opskrifter. Som med mange andre sommerfrugter kan du lave marmelade eller præservere dem på andre måder. Den friske smag af hyben kan bevares, men mange af næringsstofferne forsvinder ved tilberedning.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader