Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Hyben

Hyben er en kendt plante herhjemme, men dens gode egenskaber er knap så kendte.

Man kan næsten kalde hyben et superfood, så hvis du vil hvorfor, kan du læse mere lige her >>

Hvad er hyben?

Hyben er bærrene fra bestemte rosenbuske, hvor den bedst kendte er rynket rose. Disse bær kan være både røde, brune, orange sågar også sortlilla. Hyben har længe været brugt i dansk madlavning. De indgår ofte i marmelader, syltning, saft, gelé og te. Selvom det er et bær, indeholder hyben ikke så meget sukker som folk måske tror. Der er i stedet et højt indhold af kostfibre. Hyben er også kendt for sit meget høje indhold af c-vitamin, som faktisk er højere end i citrusfrugter.

Hyben er dog en invasiv art i Danmark, og spreder sig meget hurtigt. Den kan gøre dette både over jorden, via kernerne, og under jorden i et rodsystem.

Hyben som Kosttilskud

Hyben er anvendt vidt og bredt i mange forskellige kosttilskud. Som kilden til vitaminerne i et naturligt C-vitamin produkt, eller for sig selv i en superfood pille. Hybens antioxidative egenskaber er unikke. De aktive ingredienser, som Vitamin C i hybenkosttilskud, er med til at bidrage med mange positive effekter på kroppen.

Hybens høje indhold af C-vitamin på 840 mg. C-vitamin pr. 100 g. være en god kilde til den daglige dosis C-vitamin som er:

Anbefalet daglig tilførsel:
- Voksne: 75 mg
- Børn: 40-50 mg
- Gravide: 85 mg
- Ammende: 100 mg

Hvis den daglige dosis af hyben sikrer dig et tilstrækkeligt indtag af C-vitamin, kan du nyde godt af C-vitaminerne gavnlige egenskaber:

Led
- C-vitamin bidrager til leddenes normale funktion og medvirker til at holde dem sunde og fleksible.

Fordøjelse
- C-vitamin medvirker til at understøtte fordøjelsen og bidrager til en normalt fungerende fordøjelseskanal. Denne effekt kan tildeles det høje indhold af de gavnlige kostfibre. Disse kendetegnes ved, at de bliver fordøjet langsommere.

Immunsystem
- C-vitamin understøtter kroppens normale immunsystem og bidrager til kroppens naturlige forsvar. Det høje indhold af c-vitaminer i hyben, hvor et glas hyben pulver svarer til ca. 35 appelsiner, er det aktive stof i hyben der gavner dit immunsystem.

Hyben som pulver

Pulveriseret, fintmalet, er en populær måde at indtage hyben på. Hyben kapsler indeholder blot hybenpulver, som færdigdoserede og smarte løsninger på pulverformen. Pulveret kan dog bruges til mange formål og indtages ved at blande det i vand eller putte det i en smoothie. Kun fantasien sætter grænser for hvad hybenpulver kan bruges til.

Vores hybenkosttilskud er rene, naturlige og af høj kvalitet. Hybenrosen skal bruge et køligere klima for at producere optimale mængder c-vitamin i bærrene. Lito, et dansk brand, dyrker deres hyben på langeland og fremstiller deres produkter ved en patenteret fremstillingsmetode, der beholder så mange næringsstoffer i produktet som muligt. De andre brands' hyben er ofte dyrket i Chile, hvor jord og vejrforholdene er rigtig gode til at få det bedste ud af ethvert hybenbær. Disse mærker tæller blandt andre Natur Drogeriet og Fuerza Vital.

Hvis du finder friske hyben i sommermånederne, kan du plukke dem og bruge dem i alverdens opskrifter. Som med mange andre sommerfrugter kan du lave marmelade eller præservere dem på andre måder. Den friske smag af hyben kan bevares, men mange af næringsstofferne forsvinder ved tilberedning.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan indtages hybenpulver?

Hybenpulver er en populær måde at indtage hyben på. Det kan anvendes til mange formål, og kan indtages ved at blande pulveret i vand, smoothies eller juice. Derudover fås hybenpulver også i kapselform.

Hvad er hyben godt for?

Hybenpulver har adskillige gavnlige egenskaber som følge af hybens indhold af bl.a. Vitamin A og Vitamin C. Dens antioxidative egenskaber hjælper med at understøtte kroppens immunforsvar, mens det høje indhold af C-vitamin også bidrager til sunde led samt et normalt fungerende fordøjelsessystem.

Hvordan spiser man hybenpulver?

Hybenpulver kan enten spises som doserede kapsler eller som rent pulver, der mixes i vand, smoothies, juice, grød eller lignende.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os