Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-2 dages levering

1-2 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Chlorella & Spirulina

Chlorella og spirulina er gode supplementer til vegetarkost, da det er en god kilde til protein. Chlorella indeholder 58,4 g protein pr. 100 gram, og Spirulina indeholder 57,5 g protein pr. 100 gram. Du kan få Chlorella og Spirulina både i pille og pulver form, og mange mener at kombinationen af at tage begge alger samtidig er mest effektiv.

Chlorella og spirulina blevet populære som kosttilskud da de er 100% naturlige!

Læs mere om Chlorella & Spirulina

Hvad er Chlorella & Spirulina?

Spirulina er en encellet ferskvandsplante, som vokser vildt i søer og dyrkes i damme. Spirulina planten ligner en lille grøn spiral, og faktisk betyder spirulina "lille spiral". Spirulina er altafgørende for dyrelivet i havet, da det leverer alle de næringsstoffer, som er nødvendige for at livet i vandmiljøet opretholdes.

Chlorella er også en ferskvandsalge, der dyrkes i ferskvandssøer. For mange år siden fandt man i Østen ud af, at denne specielle alge var spiselig, og algen er især populær som kosttilskud i japan. I dag dyrkes algen i store ferskvandsbassiner i Taiwan og Sydkina. Den tørres og presses til tabletter og er oftest helt uden tilsætningsstoffer eller tablethjælpemidler.

Begge alger har en græslignende duft og smag, du kan dække smagen ved at bruge algerne i din juice eller smoothie

Hvor meget Chlorella og Spirulina skal jeg indtage?

Som udgangspunkt skal du altid starte ud med en lille dosis, da du ikke ved hvordan din krop vil reagere på algerne.

Pulver Det anbefales både for chlorella og spirulina at starte med 1-2 spsk om dagen. Hvis du ikke oplever nogle bivirkninger, som kvalme, diarré eller opkast, kan du derefter forhøje dosisen til 3-4 spsk.

Tabletter og kaspler
Da de forskellige tabletter og kapsler ikke altid er lige store eller indeholder der samme, er det vigtigt at læse indlægssedlen på pakken. Oftest anbefales det at tage 1-2 kapsler 3 gange dagligt.

Det er bedst at tage de grønne alger 20-30 minutter før et måltid, så algerne kan få mulighed for at påvirke fordøjelsen og optagelsen af næringsstoffer

Fordele ved Chlorella & Spirulina

  • Chlorella og spirulina er gode supplementer til vegetarkost, da gode kilder til protein.
  • Kosttilskud med Chlorella og Spirulina bliver oftest produceret uden behov anvendelse af tilsætningsstoffer eller tablethjælpemidler
  • Chlorella kan bruges som middel mod dårlig ånde
  • Du kan nemt indtage både kapslerne og pulveret, og tilsætte pulveret i smoothies, juice eller i en humus

Forbehold ved Chlorella og Spirulina

Da mange kosttilskud med de grønne alger kan indeholder betacaroten, bør de ikke tages af rygere. Da Chlorella og spirulina er en del af planteriget, er det muligt at have en allergi over for den ene eller begge af dem. En allergisk reaktion kan vise sig i form af rødme, kløe, nældefeber og hævelse af ansigt og mund.

Bivirkninger

Selv om de fleste ikke oplever bivirkninger forbundet med Spirulina og Chlorella, så kan der forekomme bivirkninger, især ved store mængder af algerne over længere tid. Chlorella kan også forårsage oppustethed, kramper og diarré. Derudover kan store mængde faktisk gøre dig over-følsom over for sollys. Spirulina kan især forårsage ubehagelige bivirkninger, der især rammer fordøjelsen og tarmsystemet - herunder diarré, kvalme, opkast, samt søvnløshed og i meget sjældne tilfælde angst.

Kontakt din læge hvis du oplever nogle af disse symptomer, og stop med at tage kosttilskudet, hvis du mistænker det for at være årsagen til dit ildebefindende.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os