Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Uren hud

Op til 80-90% af alle unge mennesker døjer på et eller andet tidspunkt, i større eller mindre grad, med uren hud. Uren hud kommer dog sjældent alene, ofte følger dårligt selvværd med.

Døjer du med uren hud? Så læs med her, og bliv klogere på hvad du kan gøre.

Uren hud

Uren hud viser sig for det meste for første gang omkring teenagealderen og er mest udbredt hos unge mellem 14-18 år. Uren hud opstår hovedsageligt på grund af ubalance i hormonerne, og er derfor et udpræget problem i teenagealderen, under menstruation og graviditet, i overgangsalderen og i stressede perioder.

Helt overordnet opstår uren hud når der er overproduktion af talg, som vil medfører at talgkirtlerne tilstoppes. Trænger der bakterier ned i disse talgkirtler kan der opstå betændelse og altså uren hud.

Det er oftest personer med tør eller fedtet hud, der vil opleve overproduktion af talg. Døjer man med fedtet hud kan det f.eks skyldes ubalance i hormonerne - mens den tøre hud ofte vil forsøge at kompensere den tøre hud ved at øge talgproduktionen, som så medfører overproduktion og derfor ender i uren hud.

Urenhederne viser sig oftest i ansigtet, på ryggen, skulderne og brystet, da talgproduktionen er størst her. Men det er ikke kun den fysiske hudlidelse der er svær at håndtere, det er ligeså meget det dårlige selvværd mange mennesker får - netop fordi det ofte er meget synligt med uren hud i ansigtet.

Hvad gør jeg hvis jeg har uren hud?

Ikke kradse, presse og pille!
Mange, især unge, har svært ved at holde fingrene fra deres urenheder når de begynder at vise sig i ansigtet - mest af alt fordi de håber de kan kradses væk. Men ligegyldig hvor meget du håber at de forsvinder hvis du kradser dem væk, så lad vær! Der er aldrig kommet noget ud af at kradse, presse eller pille i en bums - andet end et ar... så krads endelig ikke i det, selvom det kan være svært.

Rens ansigtet hver dag!
Derudover er det vigtigt, at du renser dit ansigt hver dag, helst både morgen og aften. Om morgenen vasker du dit ansigt for alt det fedt det har nået at producere og samle i løbet af natten, og om aftenen vasker du dagen af; altså makeup rester, snavs, bilos - alt der har sat sig i løbet af dagen.

Din ansigtsrense-rutine bør altid starte med at du renser huden af for make-up og alt det snavs huden har samlet i løbet af dagen. Derefter bør du eksfoliere den med en mild skrubbecreme, der kan hjælpe med rødme og skader i huden. Til sidst bør du anvende en rigtig god fugtighedscreme, som er speciel udviklet til uren hud. Cremen må ikke være for fed og fedte huden mere til, end den er i forvejen.

Brug en dybdegående rensegele!
Når du så er i bad, kan du gøre det til en god vane, at anvende en god rensegele i ansigtet og på brystet. Du tager blot lidt gel på fingerne og kører dem rundt i cirkelbevægelser. Når gelen kommer i kontakt med vand vil det skumme op - og du fortsætter bare med at køre fingrene i cirkelbevægelser til det er skummet godt op og du føler at du er kommet godt rundt i hele ansigtet og på brystet.

Undgå for meget fedt og sukker!
For meget fedt og sukker kan medvirke til, at huden ikke kan komme af med hudfedtet igen, og der derfor opstår ubalance i huden. Overvej derfor hvilke fedtstoffer du indtager, da din krop har super godt af fedtstoffer - men der er forskel på hvad de forskellige fedtstoffer gør ved kroppen og huden.

Drik vand!
Du har sikkert hørt det mange gange før: at vand er vigtigt, men det er altså fordi det er sandt! Vand er nemlig en meget vigtig faktor i bekæmpelsen af uren hud. Er din krop i væskemangel vil den automatisk selv nedprioritere rensning af hudens porer, fugtbalance og hormoner, til fordel for indre organer.

(OBS: Ligegyldig hvor mange artikler du læser om sundhed og ren hud, så vil der altid stå, at en af de vigtigste ingredienser er vand - så få dog drukket det vand! ;-)

) Tag det roligt
Vi har fået en dum tendens til hurtigt at stresse os selv rigtig meget. Dette gælder især for unge mennesker som har større tendenser til at blive stresset end nogensinde før. Når vi bliver stresset kommer vi i en hormonel ubalance, og som nævnt tidligere er det netop de hormonelle ubalancer der får vores hud til at reagere negativt og dermed medfører at vi får uren hud.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os