Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Solcreme

Selvom der ikke er noget bedre end en varm og solrig sommerdag, kan den stadig være farlig for din hud og dit velvære. Hos Jala har vi et stort udvalg af økologiske og allergivenlige solcremer, læs mere om dem lige her >>

Hvor lang tid kan du holde til at være i solen? | Hvilken faktor passer til din hudtype?

Hvilken solcreme skal jeg vælge?

Der er mange ting man skal overveje når man vælger den perfekte solcreme. Du skal bl.a. tage stilling til hvor høj en beskyttelse du har brug for, hvor meget du skal bruge og om du har nogle allergier. Kræftens Bekæmpelse anbefaler minimum SPF 15 herhjemme, og SPF 30 i udlandet.

5 Gode Råd Om Solbeskyttelse

  • Undgå at opholde dig direkte i solen mellem 12-15
  • Køb Allergivenlig eller Allergimærket solcreme
  • Brug Vandfast solcreme hvis du bader
  • Vælg solcreme der både beskytter mod uva og uvb stråler
  • Én håndfuld solcreme er nok til hele kroppen - Påfør igen 2 timer efter
Derudover skal du altid holde øje med UV-indekset, især hvis du er i Udlandet. Hvis det når over 7, skal du skifte til en solcreme med minimum SPF 30.

Vandfaste Solcremer

Vandfaste solcremer er super vigtige når man er på stranden eller i poolen. Derma er et dansk mærke der laver fantastiske solbeskyttende produkter til hele familien, og de er helt vandfaste. Derudover er de også allergi- og svanemærkede. Og så fås de til hele familien. Ecooking er et andet dansk mærke med en fremragende vandafvisende solcreme. Vi har også vandafvisende solcremer fra Annemarie Börlind og Weleda som tåler let badning.

Solcreme til Børn

Børn har ofte meget sart hud, og kan ikke tåle nogle almindelige stoffer som findes i solcremer til voksne. Derfor er der mange mange gode alternative solcremer specielt til børn. Næste alle vores mærker har en special-lavet solcreme til de små.

Et godt tip til at blive nemmere brun: Brug en god bodyscrub én gang om ugen for at fjerne døde hudceller. Når du fjerner disse har huden nemmere ved at tage imod solen, hvilket gør du skal opholde dig kortere tid i solen for at blive brun.

Myte eller sandhed - forhindrer solcreme dig i at blive brun?

Du har sikkert hørt nogle på ferien sige, at de ikke gider bruge solcreme med en høj faktor, fordi de i så fald ikke kan blive brune. Dette er en meget stor misforståelse. Du vil stadig tage farve, men du sikrer bare du ikke bliver forbrændt - og hvis du bliver det, så forringer det dine chancer endnu mere for at blive brun.

Så gør dig selv en tjeneste: Brug solcreme og beskyt din hud - du bliver stadig dejlig brun!

Hvilken faktor skal du bruge?

Tiden på dagen og hvor længe du bliver eksponeret for solens stråler er begge meget afgørende faktorer for, hvilken faktor du skal vælge. Uanset om du er på stranden, i byen eller i parken, så skal du have en høj faktor på, hvis du opholder dig der længe.Så hvis du skal være ude i mere end et par timer, så vil vi altid anbefale en høj faktor som f.eks. SPF 50.

Hvis du har hudtype 1 eller 2 - bleg hud, blond eller rødt hår - er din hud sandsynligvis følsom over for solen. Ved at anvende en faktor 50 kan du blive ude i solen 50 gange så lang tid som uden solcreme.

For kvinder med "olivenfarvet" hud og mørkere hår er huden sandsynligvis mere modstandsdygtig over for skader på huden. Mens du stadig skal beskytte din hud mod solens UV-stråler med en solcreme burde en faktor 30 være nok.

Selvom du har meget mørk hud og er mindst tilbøjelige til at brænde i forhold til andre hudtyper, kan udsættelse for solen stadig forårsage solskader. Anvendelse af en SPF solcreme er altid en god idé og vil hjælpe både med at beskytte din hud mod skader forårsaget af sollys og reducere risikoen for hudkræft.

Hvorfor bruge solcreme?

Solen gør meget godt for os, men den kan også være skadelig - solcreme beskytter dig og din hud.

Som kroppens største organ har huden mange vigtige funktioner. Det danner en barriere mellem vores krop og omverdenen og beskytter os mod skadelige påvirkninger, som f.eks. et overskud af skadelige UVA- og UVB-stråler. Forskellige solcreme med SPF'er giver nøglerne til solbeskyttelsen, samtidig med at hudens funktioner understøttes.

Solbeskyttelseslotionerne er fagligt formulerede til at beskytte huden. En god solcreme, holder huden sikker, samtidig med at huden ikke ser fedt ud. Solen bringer os ås meget glæde og sollys stimulerer produktionen af ​​endorfiner, de såkaldte følsomme hormoner, hvorfor vi ofte føler os glade og euforiske om sommeren. Immunsystemet og kredsløbet har også gavn af den - solen bidrager f.eks. også med D Vitamin, som har en lang række gavnlige effekter på kroppen.

Sollys forårsager dannelse af melanin, som beskytter huden ved at gøre den mørkere. Solcreme, solspray og sollotion har derfor en høj solbeskyttelsesfaktor som er særligt gavnlig for lettere og følsomme hudtyper, fordi de har meget lidt af deres egen beskyttelse mod solen i huden.

Hvor længe kan du holde til at være i solen?

Hvor længe din hud føles behagelig i solen afhænger af din hudtype. Generelt desto mørkere huden er, jo højere er dens evne til at beskytte mod UV-stråling. Anvendelse af solcreme eller solcreme anbefales dog for alle hudtyper, fordi solcreme ikke kun beskytter huden mod solen, men giver også næring på samme tid.

Solcreme er designet til at sikre, at hudens behov er opfyldt. Ufiltreret sollys trænger dybt ind i huden, hvilket kan forårsage varig skade og føre til for tidlig ældning. Hvis du bruger solcreme, er du godt beskyttet. Når du vælger en solcreme, er solbeskyttelsesfaktoren specielt afgørende. Solbeskyttelses lotion er klassificeret i styrke af deres SPF.

I begyndelsen af ​​sommersæsonen bør den højest mulige faktor vælges. Jo mere du bruner, desto bedre er din huds egen beskyttelse og modstand mod UV-stråling.

Hvad er UV stråler?

UV står for ultraviolet stråling. De findes naturligt i sollys og er opdelt i to kategorier - UVA og UVB.

Hvad er UV stråler så spørger du? UV stråler er ansvarlige for at gøre vores hud brun, men også brænde den, når vi bruger for meget tid i solen. Vores hud bliver mørkere for at beskytte sig mod strålerne, der trænger dybere ind i huden.

UVA stråler - hvad betyder det?

UVA er form af UV-stråling, der er ansvarlig for sol-inducerede allergier og langvarige hudskader som for tidlig hudaldring og endog immunforsvarets funktion. Ultraviolet A (UVA) stråler har en lavere lysenergi, men trænger dybt ind i dermis - som er hudens dybeste og tykkeste lag.

UVB stråler - hvad betyder det?

Kortbølgede ultraviolet B stråler brænder det øverste lag af din hud og forårsager solskoldning og spiller en stor rolle i udviklingen af hudkræft. UVB forårsager smertefuld solskoldning og kan direkte beskadige DNA'et i vores hudceller. Overeksponering for både UVA- og UVB-stråler kan forårsage hudkræft. Derfor er det så vigtigt at vælge en solcreme, der skaber en barriere på huden mod UVA- og UVB-stråler.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os