Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Selvbruner

Det kan være svært lige at finde ud af hvilken slags selvbruner man skal købe, eftersom der i dag er så mange forskellige varianter at vælge mellem. Hvordan ved man om man skal gå efter servietten, cremen, sprayen, olien, moussen eller noget helt andet?
Bliv klogere på dét og meget andet lige her!

Hvad er en selvbruner?

En selvbruner er et produkt der helt uden sol og ganske naturligt giver huden en solbrun farve.

Selvbruneren indeholder et aktivt stof kaldet DHA (dihydroxyacetone), som er et sukkerstof der blandt andet findes i naturen. Når dette stof kommer i berøring med hud, starter der en proces i huden hvor der bliver dannet et brunt pigment, og det er dét, der giver den brune farve på huden.

Farven fra selvbruneren ligger i det yderste hudlag, og forsvinder derfor ligesom en almindelig tan fra solens stråler. Farven kan ikke vaskes af, men vil automatisk forsvinde når din krop taber de døde hudceller, som har taget farve.

Selvbrunere findes i mange forskellige varianter, og kan blandt andet fåes som creme, spray, olie, mousse og servietter. Nogle varianter er med guideline, hvilket betyder at der er farve i produktet, så du undervejs kan se hvor langt du er nået og hvad du mangler.

Hvordan virker selvbrunere?

Som nævnt tidligere er der forskellige varianter af selvbrunere. Det er derfor også forskelligt hvordan de skal anvendes, hvordan de virker og hvor meget farve de giver.

Overordnet er der tre typer selvbrunere:
  • Den almindelige, som udvikler farve på huden i 6-8 timer efter påføringen
  • Den opbyggende, som gradvist opbygger kulør på huden ved brug hver dag
  • Den afvaskelige selvbruner, der afgiver farve umiddelbart efter påføring, og som vaskes væk ved næste bad
Selvbruner servietter
Selvbruner servietterne er ofte små servietter vædet med DHA og pakket ind i små 'lommer'. De er nemme at anvende da du bare skal åbne for servietten og fordele den på de områder du ønsker at give farve. Servietterne fylder ingenting og er derfor super nemme at have med sig i tasken. Derudover er det nemt at fordele produktet, som er særligt god til ansigt og hals.

Selvbruner creme/lotion
Går du efter et naturligt look, der stille og roligt udvikler sig, kan du med fordel anvende en selvbruner creme eller lotion. Her påfører du et jævnt lag enten på en selvbruner-handske eller direkte i hånden, og fordeler i cirkulærer bevægelser.

Selvbruner spray
En selvbruner spray er ofte at foretrække hvis du kun skal have farve i ansigtet, halsen og på brystbenet. Med en spray behøver du nemlig ikke at have fingrene i den, og du sikrer dig derfor at der ikke er streger efter fingrene.

Sprayen kan også anbefales hvis du ønsker at kunne se farven øjeblikkelig. Dysen gør nemlig, at farven lægger sig som et fint lag henover huden med det samme.

Selvbruner mousse
Moussen har samme konsistens som en hårskum, og er rigtig nem at anvende. Du fordeler nogle små toppe af skum på en selvbruner-handske og fordeler herefter skummet i cikulære bevægelser på de områder du ønsker at give farve.

Selvbruner olie
Der findes også selvbrunere i olie/koncentrerede dråber, som du doserer i din almindelige ansigtscreme eller bodylotion. På denne måde bliver det ikke en direkte selvbruner som giver en masse farve, men et produkt der giver lidt ekstra sommerglød uden for meget farve.


Forbered huden på selvbruner

Selvbrunere er et mirakelprodukt på vores breddegrader, hvor vinterbleg hud er standarden det meste af året. Men produkterne kan altså ikke vise sig fra deres bedste side og gøre deres arbejde ordenligt - hvis ikke du gør dit forarbejde ordenligt! Så derfor: læs med og find ud af hvordan du bedst muligt forbereder din hud på lidt ekstra tan.

Fjern tør hud
Det første (og måske vigtigste) du skal gøre inden du begynder at smøre din hud med selvbruner, er at skrubbe huden! På den måde slipper du af med de døde hudceller og får derfor en mere jævn overflade - og din nye farve vil holde længere.

Skrub især igennem på hæle, ankler, knæ og albuer, som har tendens til at være ekstra tørre - og hvor selvbruneren ofte giver pletter og skjolder.

Fugt din hud
Fugt din hud med en god fugtighedscreme inden du påfører selvbruneren! Når din hud er mættet med fugt undgår du, at der er tørre steder på huden, som suger ekstra meget selvbruner til sig og derfor får ekstra meget farve.

Fordel farven ordenligt
Når du påfører og fordeler selvbruneren er det vigtigt at du gør det omhyggeligt, så du undgår de plamager og striber vi alle er bange for at ende med. Giv dig derfor rigtig god tid og smør kroppen ind i etaper, så du fx tager højre ben og lår først, derefter venstre ben og lår, så højre arm - og ja, jeg tror du er med nu.

Derudover vil det også være en fordel at anvende en handske til at smøre med, da den oftest vil kunne fordele det anvendte produkt bedre end du vil kunne.

Vask dine hænder
Hvis du ikke er en af dem, der har valgt at anvende en selvbruner-handske er det vigtigt at du vasker dine hænder godt og grundigt efter anvendelse af selvbruner. Hvis ikke du husker at vaske dem har du meget stor risiko for at ende med farvede håndflader og striber mellem fingrene, og hvem gider have dét?

Byg farven op
En af de vigtigste ting når du påfører selvbruner, er at du ikke bliver bekymret for om produktet giver nok farve - og derfor bare fyrer op for den helt store omgang og tager flere lag på. Smør din krop ind så du kan mærke den er nok fugtet - og stop så. Vågner du næste dag og ikke synes at du har fået nok farve, så kan du bygge farven op ved at påføre produktet over flere dage, til du har den ønskede farve.

Hvordan fjerner man selvbruner?

Som nævnt tidligere ligger selvbruneren på det yderste hudlag og forsvinder først rigtigt når din krop afstøder og taber de hudceller, som har taget farve af selvbruneren. Men er uheldet ude og din selvbruner har sat sig forkert, i klumper, som striber eller andet - er der dog lidt du kan forsøge at gøre derhejmme, for at hjælpe processen lidt på vej:

Brug citroner og bagepulver
Rygtet siger, at hvis man blander citronsaft og bagepulver, og lader det sidde på huden i nogle minutter, så vil det fjerne noget af den brune farve.

Ta' et karbad
Når vi giver os selv et langt karbad forkæler vi faktisk vores hud mere end vi tror. Ved et langt karbad vil det øverste lag af døde hudceller løsne sig, og hvis du har selvbruner siddende på dén hud - så giver det sig selv at noget af farven vil falde af.

Tørbøst din krop
Eksfoliering er altid den bedste måde at komme døde hudceller til bunds! Hvis du anvender en børste enten inden- eller i badet, vil din hud tabe de døde hudceller der sidder på kroppen - og farven vil derfor forsvinde med de tabte hudceller.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os