Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Bodylotion

Bodylotion er en essentiel del af din hudplejerutine. Uanset om du har tendens til tør hud eller ej. Mange ting i hverdagen påvirker huden - alt fra klimaet til et for varmt bad. Derfor er det vigtigt du passer godt på din hud - den skal holde i mange år.

Hvornår skal du anvende bodylotion? | Hvilken type skal du vælge? | Hvordan påfører du din lotion mest optimalt?

Hvad er bodylotion?

Bodylotion er som navnet antyder en lotion eller creme til kroppen. Det er en af de mest universelle cremer og kan anvendes af stort set alle.

Bodylotion tjener en række formål, der gavner dig i hverdagen eller til bestemte situationer. Mænd og kvinder i alle aldre, klimaer og regioner har nogle gange brug for hudhydrering og ekstra fugt til huden. Når kvinder bliver ældre og deres hud bliver mere tør kan body lotion være en rigtig god følgesvend, der hjælper med at holde huden sund og attraktiv.

I tvivl om hvilken du skal vælge?

Det kan være lidt af en jungle, at finde rundt i med de mange forskellige produkter, så vi prøver nedenfor at guide dig lidt på vej. Skulle du stadig være i tvivl, så hop forbi vores kategori med gratis vareprøver og se om der ikke skulle ligge en lotion du kan prøve.

Hvornår skal jeg bruge bodylotion?

Lige så vigtigt som det er, at anvende kropslotion og fugtighedscreme på den rigtige måde, så er det også vigtigt hvornår du anvender cremen. Det er bedst at påføre bodylotion og fugtighedscreme umiddelbart efter at endt bad eller brusebad, mens din hud stadig er fugtig. Du skal blot duppe og tørre huden forsigtigt. Hvis du gnider for hårdt med håndklædet udtørrer du huden. Hvis du gør det efter et bad, så hjælper dette med, at indkapsle mest mulighet fugtighed. Men det er ikke det eneste tidspunkt du skal anvende lotion til kroppen. Nedenfor deler vi et par flere!

Før træning: Hvis du udsætter din hud for elementerne (tænk: jogging i parken eller i byen), skal du først forberede huden med en let fugtighedscreme. Hvis vejret er særligt køligt, kan det medvirke til at reducere den tørhed, der kan opstå, når din træning er afsluttet.

Efter barbering: Ud over at fjerne uønsket kropshår fjerner barberingen også det øverste lag af overfladeceller svarende til et eksfolieringpræparat. For at beskytte nyligt udsat hud mod tørhed samt lindre irritation fra barberkniven, skal du anvende en lotion eller fugtighedscreme efter barbering.

Før sengetid: Fugt trækkes ud af huden, mens vi sover, så forbered dig selv ved at påføre en bodylotion eller fugtighedscreme lige før sengetid. Desuden er blød og glat hud altid en god følelse, når du glider ind i lagnerne. Sørg for at påfør den lidt inden du ligger dig, så den ikke klæber til dynen.

Under og efter flyrejser: Lavt kabinetryk og genanvendt luft kan tørre din hud ud hurtigt mens du er i luften. Påfør en body lotion eller fugtighedscreme mens du er i højderne, og igen når du når lander.

Er der forskel på typen og hvilken skal jeg vælge?

En tynd body lotion er fint til de fleste hudtyper. Det er et godt valg for enhver, hvis hud er olieagtig eller lidt tør. Lotion er let og trænger hurtigt ind i huden, så det er det rigtige og sikre valg for alle, der ikke kan lide følelsen af tyk eller olieagtige produkter.
Hvis din hud generelt er meget tør, så kan en bodybutter i stedet være det rigtige valg (brug vores søgefunktion øverst på siden til at finde en bodybutter).

Derudover kan du med fordel også skifte mellem to forskellige lotions alt efter årstiden. Om vinteren skal du gå efter en mere rig creme og om sommeren skal du måske gå efter en lotion, som også beskytter dig lidt mod solens UV-stråler. Bodylotion kan nemlig meget mere end bare at fugte huden - det handler blot om at finde den rette. Når du skal ud og sole dig, så skal du stadig huske en solcreme. Men hvis du bare skal ud at hygge dig på café eller lignende, så kan en lotion med lidt faktor i sagtens klare jobbet.

Hvordan anvender jeg en lotion på den rigtige måde?

Så hvordan bruger du body lotion og fugtighedscreme på den rigtige måde? Det er ikke så simpelt, som at pjaske lidt lotion på huden og så videre i teksten. For virkelig at maksimere fordelene ved din body lotion og fugtighedscreme, kan du følge disse trin:

Trin et: Anbring en god klat af din foretrukne body lotion eller fugtighedscreme i din håndflade.

Trin to: Gnid din lotion mellem dine håndflader i nogle få sekunder for at varme det op.

Trin tre: Brug begge hænder til at massere lotion på et lille område af huden i blide cirkulære bevægelser.

Trin fire: Gentag ovenstående trin efter behov for at dække hele din krop. Afhængigt af hvor tør din hud føles, kan du være mere rundhåndet med mængden af lotion du anvender. Vær mere generøs på områder med tyk hud, såsom dine albuer eller knæ.

4 gode råd og fordele ved bodylotion

Nedenfor har vi listet 3 grunde til, hvorfor du med fordel kan bruge en bodylotion.

1. Tilfør tør hud fornyet fugt

Mange kan have et arbejde og en dagligdag, hvor huden er ekstra udsat. Derudover er klimaet i Danmark også hård ved huden - specielt i vintertiden. Derfor kan huden lettere blive tør og irriteret. Både pga. kulden og vinden udenfor, men også pga. varmen og den tørre luft indenfor.
Det er specielt en god idé at bruge din bodylotion lige efter endt bad, da huden her er meget modtagelig overfor huden - men husk ikke at tage for varme og lange bade - det kan nemlig også udtørre huden yderligere.

2. Udfyld ekstra tørre eller hårde pletter på huden

Selvom din normale hudtype er normal eller fedtet, kan du have hårde områder på din krop, som albuerne eller knæene, der kan drage fordel af bodylotion efter et bad eller ved sengetid. Ved regelmæssig brug kan en genopfriskende lotion lette hård hud og gøre den så glat og silkeagtig som resten af ​​din krop.

3. Føles godt på huden og dufter dejligt

Folk elsker følelsen af ​​cremet lotion på deres trætte lemmer eller torso. Nyd den afslappende følelse af lotion på dine fødder, ben eller arme. Hos Jala-Helsekost finder du mange forskellige dufte af body lotion at vælge imellem. Det handler om at finde den bodylotion som passer lige præcis til dig. Læs på de enkelte produkter, hvilken duft produktet har. Duften er nemlig også en stor del af den afslappende og behagelige følelse.

4. Brug en bodyscrub med jævne mellemrum

En body scrub kan hjælpe dig af med døde hudceller, som kan være medvirkende til tør hud. Den døde og tørre hud fungerer som en barriere for, at du får det mest optimale ud af den lotion. Alt efter hvor på kroppen du anvender en bodyscrub skal du være opmærksom på grovheden af kornene. På benene kan du f.eks. godt bruge en scrub med grovere korn, da huden her ikke er lige så fint-følende.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os