Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-3 dages levering

1-3 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Forkølelse

Vi har alle prøvet det, snottet næse, øm hals, og en forfærdelig hoste. En forkølelse kan virkelig være hård at komme igennem, og den kan tappe dig for energi. Men frygt ej, vi har samlet de naturlægemidler der findes til den svære forkølelse.

Få en hjælpende hånd til din ømme hals og hoste!

Læs mere om produkter til forkølelse her >>

Hvad er en forkølelse?

Forkølelse er en meget smitsom virusinfektion i øvre luftveje, og vil primært påvirke næse, bihule, luftrør og svælg. Det at være forkølet kan ikke bare helbredes, men de mange gener der følger med, kan med naturlægemidler afhjælpes.

forkoelelse
Forkølelse er faktisk den hyppigste sygdom i Danmark, og du vil i gennemsnittet blive ramt af forkølelse 2-4 gange om året.

Hvordan smitter forkølelse?

Som nævnt tidligere er forkølelse en af de mest smitsomme sygdomme, og omkring 50 % af alle, som smittes af virus, bliver syge. Forkølelsesvirussen er mest smitsom i døgnet før sygdommen for alvor bryder ud, så det kan være svært, at vide hvornår smittefaren er højst.

Smitten sker oftest gennem hånd-til-hånd kontakt og derfra overførsel fra egen hånd til slimhinder i mund, næse eller øjne.

Husk at vaske hænder!

Det absolut bedste råd når det kommer til, at undgå at blive smittet, er at vaske hænder ofte. Generelt er håndhygiejne vigtigt i forkølelsessæsonen, og så er det vigtigt, at du undgår at røre ved næse og øjne efter berøring med forkølede.

Symptomer på forkølelse:

  • Nysen
  • Kradsende og øm hals
  • Snottet næse og nedsat lugtesans og smagssans
  • Tør hoste eller slimet hoste
  • Trykken og let hovedpine
  • Feber ses tit hos småbørn, men sjældent hos større børn og voksne
  • Træthed og hurtig udmattelse

Hvad kan du selv gøre

Der findes ikke en lynkur mod forkølelse, og du bliver nødt til at tage den med ro, uanset om du har tid eller ej. Hvis du kører på som du plejer, vil du oftest blive ramt endnu hårdere i sidste ende. Der findes dog en masse midler der kan gøre hele processen lidt mindre smertefuld og lettere at komme igennem.

1. Drik varme drikke der holder slimhinderne varme

Urte-te og varme drikke generelt, kan være med til at fortynde slim og udskille det fra din krop. Drikke med kamille, mælk og honning kan være med til at smøre halsen. Varmt vand med ingefær og citron kan også give en frisk fornemmelse, og skabe varme.

2. Damp med pebermynte eller kamillete

Når du er forkølet, kan næsen løbe, eller værre; den kan være helt tilstoppet, og det kan give en frygtelig hovedpine. Det kan dog hjælpe, at prøve det gamle råd med at holde hovedet over en skål med varm vand og damp i fem minutter for at lindre og åbne luftvejene. Især kan kamillete, eller pebermyntete være med til at åbne op for svælget.

3. Spis flere C-vitaminer

C vitamin er et af de vitaminer der er med til at vedligeholde dit immunforsvar – i forlængelse af dette er det også et yderst vigtigt antioxidant. Antioxidanter er med til at udstøde de frie radikaler i kroppen, og beskytter mod fysiske belastninger.

4. Søvn og hvile

Søvn og hvile er noget af det vigtigste i kampen mod forkølelse. Du skal gerne have mindst otte timers søvn hver nat. Prøv at etablere et fast søvnmønster for at holde dit immunforsvar i top. Undgå stimulerende drikke som kaffe, cola og alkohol sent om aftenen.

Gravid og forkølet

Er du gravid og forkølet behøver du ikke at være bekymret for om forkølelsen kan skade fosteret. Babyen er ikke udsat og har det trygt i livmoderen. Selvom det kan virke skræmmende at blive ramt af sygdom som gravid, så er kroppen bygget til at kunne beskytte barnet.

Som gravid og ammende skal man dog være ekstra varsom overfor naturlægemidler. Læs altid indlægssedlen på lægemidler, og er du i tvivl om et bestemt lægemiddel kan anvendes som gravid (eller ammende) kan du forhøre dig på apoteket eller hos lægen.

Børn og forkølelse

Børn bliver oftest smittet af andre børn i institutioner, og spædbørn bliver oftest smittet med forkølelse af ældre søskende. Det er en ond spiral, der kan fortætte i lang tid, hvis man ikke passer på. Det kan være svært at hjælpe dit barn til bedring, da mange naturlægemidler ikke må anvendes af de små børn. Dog kan echinaforce dråberne fra A. Vogel anvendes til børn over 1 år ved aftale med egen læge. Derudover skal du sørge for at barnet får frisk luft, sover med hovedet højt, og får sovet ekstra i sygdomsperioden.

Uanset baby eller barnets alder er væske essentielt for at bekæmpe en forkølelse. Hvis spædbarnet er under 4 måneder, skal det forsat have modermælk eller modermælkserstatning. Fra 4 måneder og ældre kan barnet begynde at få lidt vand til at opretholde væskebalancen.
forkoelelse


Naturlægemidler med Echinacea

Med naturlægemidlet Echinafirce, kan du forebygge og behandle forkølelse med den populære urt rød solhat. Den effiktive rød solhat indeholder aktive stoffer, der har en positiv indvirken på vores immunforsvar.

Echinaforce øger modstandskraften overfor forkølelse, da Echinaforce indeholder de aktive plantestoffer alkylamider, cikoriesyre og bioflavonoider. Niveauet af alkylamider, som spiller en vigtig rolle for immunforsvaret, er 3 gange så højt, når tinkturen fremstilles på friske planter. Det placerer Echinaforce i en liga for sig i forhold til dråber af tørrede planter.

Køb Echinaforce dråberne her >>

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os