Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Overgangsalder

Overgangsalderen rammer alle på et tidspunkt, der er ikke nogen vej udenom. Der kan være mange gener forbundet med overgangsalderen, du kan måske opleve slemme hedeture, humørsvingninger eller forøget svedproduktion.

Få naturlig hjælp til at komme igennem overgangsalderens gener!

Hvad er overgangsalderen? | Hvilke symptomer er der? | Hvordan kan jeg mindske generne?

Hvad er Overgangsalderen?

Overgangsalderen er et udtryk for en ny periode i kvinder og mænds liv, hvor kroppen gennemgår store hormonelle forandringer. I perioden danner kvinder mindre af det kvindelige kønshormon østrogen, mens mænd gradvist danner mindre mandligt kønshormon, testosteron.

overgangsalderen

Det sker der i kroppen når østrogenniveauet falder

Dine æggestokke er en slags hormonfabrik, og det er her, at der sker nogle ændringer. Det er i cellerne omkring dine æg i æggestokkene, at der dannes østrogen. Da du er født med alle dine æg, vil de på et tidspunkt begynde at slippe op, og dermed sker der også noget med din produktion af østrogen.

På et tidspunkt vil æggestokkenes produktion af østrogen blive mere og mere ustabil, og hormonerne vil komme til at være svære at styre, og det er et tegn på, at du er på vej ind i overgangsalderen. Den ustabile produktion af østrogen kan allerede ske 5 til 10 år før din sidste menstruation.

Symptomer på overgangsalderen for kvinder:

 • Hedeture
 • Humørsvingninger
 • Hovedpine
 • Søvnproblemer
 • Vægtstigning
 • Smerter ved sex
 • Ledsmerter

Hvornår rammer kvinder overgangsalderen?

Overgangsalderen starter typisk, fra du er mellem 45-55 år. I gennemsnit går kvinder eksempelvis i overgangsalderen i en alder af 52 år. Det betyder dog ikke, at du ikke kan gå i overgangsalderen både før og efter. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvornår den sidste menstruation udebliver.

Tidspunktet for kvindens sidste menstruation bliver også kaldt for menopause

Det sker der i kroppen når testosteronniveauet falder

Fra 40-års-alderen falder testosteronniveauet hos mænd med gennemsnitligt 0,4 procent om året. Testosteron påvirker stort set hele kroppen. Det sætter gang i hårvækst og opbygningen af knogler i puberteten, styrer dannelsen af sædceller, opretholder libido og påvirker opbygningen af muskler. Når testosteronniveauet falder, kan mænd altså derfor opleve gener som muskeltab, træthed og problemer med potensen.

Testosteron har ligeledes en indvirkning på mange metabolske aktiviteter som for eksempel produktion af blod-celler i knoglemarven, knogledannelse, fedt stofskifte, kulhydrat stofskifte, leverfunktion og prostatakirtlens vækst.

Symptomer på overgangsalderen for Mænd:

 • Mindre muskelmasse
 • Ændring i behåringen
 • Nedsat lyst og evne til sex
 • Vandladningsproblemer i følge af forstørret prostata
 • Mindre energi
 • Søvnproblemer
 • Dårligere humør

Hvornår rammer mænd overgangsalderen?

Omkring de 50 år begynder testosteronen i kroppen at falde lidt efter lidt, og det er altså her de fleste mænd vil kunne mærke forandringer.

Hvor man hos kvinder taler om menopause, taler man i stedet for hos mænd om andro-pause

Hvornår stopper overgangsalderen?

Ét er sikkert, nemlig at alle skal igennem overgangsalderen. Mere usikkert er det dog, hvor længe denne periode varer, for det er nemlig ikke noget du skal leve med resten af livet.

Længden af overgangsalderen varierer meget fra person til person. Du kan være heldig at den kun varer i et par år, men den kan faktisk vare i op til 10 år.

Hvordan kan jeg mindske generne ved overgangsalderen

Der er forskellige måder, du kan mindske dine symptomer på, men det handler helt overordnet om, at du finder den løsning, der passer bedst til dig. Kæmper du for eksempel med uregelmæssige blødninger, kan det være tegn på, at du mangler hormonet progesteron, og det kan løses med en kur med hormonet gestagen.

Døjer du med hedeture om natten, kan du forsøge dig med at sove i et køligt rum, gå tidligere i seng, eller sove i bomuldstøj som kan være med til at balancere dit indre termostat. Virker det ikke for dig, kan naturlige østrogener som tilskud være en mulighed. Du finder et tilskud specielt udviklet til de gener der kan være i overgangsalderen lidt længere nede.

naturlægemidler til overgangsalderen

Lindring til hende

Remifemin, der indeholder sølvlys jordstængel, er et naturlægemiddel, som lindrer hedestigninger og svedeture i overgangsalderen. Op mod 75 % af alle kvinder oplever hedeture i overgangsalderen. Nogle værre end andre, og det er derfor Remifemin er udviklet specielt til denne gene.

Remifemin er velegnet til dig som ønsker:
 • Behandling uden brug af hormoner eller planteøstrogen.
 • Selvbehandling mod symptomer som hedestigninger og svedeture.
 • Et naturligt alternativ til syntetiske stoffer og planteøstrogen

Lindring til ham

Naturlægemidlet Prostasanindeholder økologisk dyrkede savpalmebær (320 mg. pr kapsel/dagsdosis), der virker på en godartet forstørret prostatakirtel. Prostasan forstyrrer ikke den seksuelle formåen – tværtimod. Der findes megen dokumentation på, at der er sammenhæng mellem forstørret prostata og seksuelle forstyrrelser som manglende lyst, potens og orgasme.

Værd at vide om Prostasan:
 • Kan være med til at afhjælpe hyppig vandladningstrang
 • Afhjælper følelsen af ufuldstændig blæretømning
 • Mindsker seksuelle forstyrrelser (manglende lyst, potens og orgasme)
OBS: Inden du anvender Prostasan bør du opsøge læge hvis du lider af overstående gener, for at få tjekket om du lider af en prostata der er for stor: Hvis du får stillet diagnosen forstørret prostata kan du anvende Prostatan til at afhjælpe generne.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os