Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning stifter de fleste mødre bekendtskab med før eller siden. Modermælkserstatning kan være den bedste løsning, hvis du ikke kan få amningen til at fungere, eller hvis du ikke trives med at amme.

Brugen af modermælkserstatning kan påvirke din egen mælkeproduktion og eventuelle amning, du bør altid snakke med en læge inden du starter.

Læs mere om brugen af modermælkserstatning her >>

Hvorfor bruge modermælkserstatning?

Modermælkserstatning er et rigtig godt alternativ, hvis du ikke kan eller vil amme din baby, modermælkserstatningen har et rigtigt godt næringsindhold, som minder om rigtig modermælk. Derudover kan du også sagtens bruge modermælkserstatning som supplement til amningen, hvis du enten ikke producere nok mælk, eller hvis barnet har svært ved at få nok mælk gennem dit bryst.

Hvad består modermælkserstatning af?

Modermælkserstatning bliver produceret af spraytørret komælk, som er ernæringsmæssigt ændret, så det ligner modermælken mest muligt og svarer til indholdet i almindelig modermælk. F.eks. er proteinindholdet samt kalkindholdets sammensætningen ændret for at matche modermælkens indhold. Der er ligeledes tilsat vitaminer, jern og fedtsyrer i erstatningen.

Næringsindholdet er stort set identisk med den mælk, som kommer fra dine bryster dog uden dine antistoffer.

Sådan tilbereder du modermælkserstatning

Modermælkserstatning er oftest pulver som tyndes op med kogt, afkølet vand. Du kan dog også købe færdigblandet modermælkserstatning, men prismæssigt er de dyrere at købe.

Følg altid brugsanvisningen på pakken nøje, og anvend kun med præcise mål og med den rette mængde vand. Bruger du for lidt pulver i forhold til vandmængde, risikerer du, at barnet får for lidt energi og næringsstoffer gennem modermælkserstatningen. Bruger du for meget pulver i forhold til vand, risikerer du at barnets nyrer belastes, og at barnet ikke optager nok væske.

Trin 1
Uanset om du selv blander erstatningen eller køber den færdigblandet, så skal mælken opvarmes i en sutteflasken til ca. 37 grader. Dette kan du enten bruge en mikroovn til, eller varme den på gammeldags manér med en gryde på blusset fyldt med vand, som du forsigtigt lægger sutteflasken ned i.

Trin 2
Ryst flasken grundigt efter opvarmning da indholdet kan være varmere forskellige steder på sutteflasken. Tjek ALTID, at modermælkserstatningen har den rigtige temperatur, inden du giver flasken til barnet. Dette kan du gøre ved at sprøjte mælken ud på oversiden af din hånd.

Så længe kan modermælkserstatning holde sig

Hjemmeblandet modermælkserstatning kan holde sig et døgn i køleskab. Har du købt færdigblandet, kan det holde sig noget længere, se emballagen eller indlægsseddel

Opvarmet modermælkserstatning må aldrig genbruges, det skal altid smides ud, du må altså ikke opvarme modermælkserstatning flere gange og give det til dit barn.

Risiko for komælksallergi

Hvis dit barn har fået konstateret allergi eller er i risikogruppen for at udvikle allergi, så kan du snakke med din læge om alternativer, eller andre former for modermælkserstatning.

Sundhedsstyrelsen anbefaling om modermælkserstatning

Hvis barnet ikke får modermælk, skal det have modermælkserstatning. Sammensætningen af næringsstoffer i modermælkserstatning er defineret i lovgivningen på baggrund af årtiers forskning. Modermælkserstatninger indeholder alle de næringsstoffer barnet har behov for, og produkterne er sammensat sådan, at de er ernæringsmæssigt optimale for barnet og ligner modermælk mest muligt.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os