Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

1-3 dages levering

1-3 dages levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Lus behandling

Dine børn er ekstra udsatte for at få lus, da de hver dag er i tæt nærkontakt med andre børn. Dette gør smittefaren stor, og næsten uundgåelig.

Hvad er lus?

Lus er små insekter kaldet parasitter, der spredes gennem personlig kontakt, samt ved at dele ejendele. Børn er særligt udsatte for at fange og sprede lus. Dine børn er ekstra udsatte for at få lus, da de hver dag er i tæt nærkontakt med andre børn. Dette gør smittefaren stor, og næsten uundgåelig.

Hvilke typer af lus er der?

Der er tre hovedtyper af lus. De kommer alle fra samme parasitfamilie, men de er hver deres art:
- Du kan finde hovedlus i hovedbunden, nakken og ører.
- Kropslus begynder på tøj eller i senge, men de bevæger sig fra disse steder til folks hud.
- Offentlige lus kaldes også "krabber". Du kan finde dem på skindhår og hud.

Lus og kløe

Det mest almindelige symptom på enhver type lus er kløe. Lusebidende forårsager en allergisk reaktion, der forårsager denne kløende følelse.

Andre symptomer ud over intens kløe kan være en kriblende følelse af noget, der bevæger sig på dit hoved, hår eller krop. Sår, der udvikler sig fra ridser af kløe. Udseendet af lusseæg eller små hvide kugler i dit hår.

Sådan kontrolleres lus

Hovedlus kan forårsage kløende hovedbund, men det kan også forårsage andre hudforhold, såsom skæl, eksem eller og endog allergisk reaktion over for shampoo og andre hårprodukter.

Tjek for lus

Først gør du dit barns hår vådt. Dette bremser lusene og gør dem nemmere at få øje på. Brug en fintandet kam til at dele dit barns hår og lys så hovedbunden op med en lampe eller lygte. Når du har et barn i en institution bør du altid være opmærksom på om dit barn udviser adfærd, der virker relateret til lus. Lus kan "smitte" ekstremt hurtigt, og alle kan få dem. Derfor er det godt at stoppe lusene så tidligt som overhovedet muligt.

Forebyggelse derhjemme

Hovedlus er smitsom. Du bør tage forholdsregler for at undgå at de spreder sig. Del ikke personlige ejendele såsom hårbørster, sakse, kamme og hatte. Vask tøj og lagner regelmæssigt. Hvis én person har fået lus i hjemmet, bør hele familien tjekkes løbende.

Derudover bør du holde en tæt kontakt med dit barns skole, så smitten kan undgåes.

Hvordan slipper du af med dit barns lus?

Du kan gøre dit barn lusefrit på flere forskellige måder. Den billigste er at kæmme håret GRUNDIGT helt ned til hovedbunden, hver dag, indtil lusene er væk. Hertil bruges en lusebalsam, så håret er medgørligt. En anden måde, er at bruge en lusedræbende shampoo. Men den mest effektive måde, er selvfølge at kombinere luseshampoo med grundig kæmning.

Husk at følg de vejledende doser på det produkt du bruger, så du ikke bruger for lidt eller for meget. Vær OBS på, at det kun er personer der har lus, du skal behandle med lusedræbende shampoo eller kur. Disse produkter kan ikke benyttes med forebyggende effekt. En grundig forebyggelse kan du læse om i det foregående afsnit.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os