Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Te mm.

Du finder et stort udvalg af forskellige klassiske, samt eksotiske te varianter. Hos Jala Helsekost går vi op i god te, og derfor finder du i vores sortiment, et nøje udvalg af Pukka te og Yogi te.

Te er ikke bare god at varme sig på – en god kop te kan virke afstressende og få dine tanker til at falde til ro.

Læs mere om te & dets egenskaber her

Hvad er Te?

Te natur
Te er en aromatisk drik, der fremstilles ved at hælde kogende vand over en valgfri te. Alle teer stammer fra planten Camellia sinensis. Når dens friske blade bliver stødt, rullet eller bare får lov til at hvile, udvikles catechinerne til theaflaviner og thearubiginer. Selvom der findes tusindvis af tevarianter, kan te deles op i 6 kategorier. De er forskellige på grund af bearbejdningsprocesserne, som er baggrund for deres navne.

Te er opdelt i 6 kategorier:
 • Sort te
 • Grøn te
 • Hvid te
 • Oolong te
 • Gul te
 • Puerh

Te hos Jala-Helsekost

Te findes i et væld af forskellige varianter og smage. Her ved Jala-Helsekost har vi inddelt kategorien "Te mm." i underkategorier, så du nemmere kan finde den te som du leder efter.

"Staves det te eller the? I følge Dansk Sprognævn er den korrekte måde

Sådan brygger man den bedste te

 1. Brug et filter eller en si
 2. Teblade afgiver bedst smag, hvis de får lov til at flyde frit, og derfor er det en god idé at have et stoffilter eller en stor tesi, som kan afgive god smag, til bladene skal op igen. Grøn og hvid te kan dog godt tilberedes i en stempelkande, og er bedre til at trække ud i vandet.

 3. 100 grader
 4. Som hovedregel skal vandet være 100 grader, hvis du drikker sort te, urtete, oolong eller rooibos, men hvis du drikker grøn eller hvid te, skal vandet køle af til det når ned på de 70-80 grader, så teen ikke bliver bitter.

 5. Trækketiden
 6. Trækketiden kommer meget an på, hvilken type te du laver. Som tommelfingerregel skal sort te og rooibos trække i 5-6 minutter, hvid te, oolong og urtete i 6-8 minutter og grøn te blot i 4 minutter.

 7. Opbevaring
 8. Endelig kan det også have betydning for din te, hvordan du opbevarer den. Te skal helst bo tørt, lufttæt, ikke alt for varmt og helst ikke i selskab med stærkt lugtende fødevarer.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os