Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Glucosamin mod slidgigt

Glucosamin er et lægemiddel, der anvendes til at lindre smerter og stivhed i leddene ved mild til moderat slidgigt. Det bidrager bl.a. til at skabe mindre friktion i led og knogler - og giver en oplevelse af forbedret bevægelighed.

Jala Helsekost er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som forhandler af medicin og lægemidler - herunder også glucosamin.

Hvad er glucosamin? | Glucosamin og slidgigt | Hvordan virker glucosamin? | Bivirkninger 

Hvad er glucosamin?

Glucosamin er lægemmiddel der hjælper mod slidgigt. Stoffet glukosamin findes naturligt i kroppen, og fungerer bl.a. som smørelse til leddene, så der opstår mindre friktion mellem led og knogler når de er i bevægelse. Kroppens naturlige produktion af glucosamin falder med alderen, og derfor kan glucosamin som lægemiddel afhjælpe stivhed og smerter i leddene.

Glucosamin og slidgigt

Glucosamin er et godkendt lægemiddel til behandling af sliddigt. I takt med at vi bliver ældre, producerer kroppen naturligt mindre glucosamin, hvorfor nogle dermed vil opleve smerter og stivhed i leddene. Glucosamin er et effektivt middel til lindring af disse smerter som følge af mild til moderat sliddigt.

Symptomer på slidgigt

Symptomerne på slidgigt kan f.eks. være ledsmerter, stive og ømme led. Derudover oplever nogle en form for knasen når leddene aktiveres. De hyppigst ramte områder er storetæer, tommelfingre, knæ og hofter.

Er glucosamin receptpligtig?

Glucosamin er ikke receptpligtigt, men er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som lægemiddel til fri handel uden recept.

Hos Jala Helsekost er godkendt af Lægemiddelstyrelsen til at forhandle medicin og lægemidler.

Det er vigtigt at understrege, at glucosamin som lægemiddel ikke helbreder slidgigt. Det fungerer som et afhjælpende middel mod smerter til dig, der ønsker en aktiv hverdag med bedre bevægelighed.

Hvordan virker glucosamin?

Glucosamin hjælper ved at hæmme kroppens naturlige nedbrydning af brusk i leddene, som for mange kan forårsage smerter og stivhed i leddene i forbindelse med fysisk aktivitet og daglige gøremål. Tilskud med glucosamin virker på den måde, at det bremser og stabiliserer den process, der nedbryder brusk. Det betyder altså ikke, at glucosamin genopbygger brusken i dine led, men udelukkende virker som en form for forsinkelse på forværring af sygdommen.

Lægemidlet virker først og fremmest smertelindrende mod slidgigt eller leddegigt. Derudover bidrager glucosamin også til forbedret bevægelighed, samt færre gener i leddene i forbindelse med fysisk aktivitet eller daglige gøremål.

Indtagelse og effekt af glucosamin

Ved kontinuerlig indtagelse af glucosamin oplever nogle en effekt allerede efter få uger, mens andre først mærker virkningen efter flere måneder. Effekten af glucosamin varierer fra person til person, og afhænger samtidig af hvor meget og hvor udbredt slidgigten er.

Graviditet og amning er perioder, hvor brug af glucosamin ikke anbefales på grund af manglende forskning om sikkerheden for både mor og barn. 
Ved diabetes eller brug af blodfortyndende medicin er det vigtigt at konsultere lægen, inden du begynder på glucosamin. 
Børn under 18 år bør kun tage glucosamin efter lægelig vejledning.

Bivirkninger ved Glucosamin

Glucosamin er generelt betragtet som et produkt med lav risiko for bivirkninger, da det dannes naturligt i kroppen. Selvom det er sjældent, kan nogle opleve bivirkninger som træthed, mavesmerter, kvalme og hovedpine. Hvis disse symptomer opstår, kan det være en idé at reducere din daglige dosis for at se, om symptomerne forbedres.

 Personer med skaldyrsallergi bør være forsigtige, da glucosamin ofte udvindes fra skaldyr og kan udløse en allergisk reaktion.

Køb af glucosamin

Du kan trygt købe glucosamin hos Jala Helsekost, da vi er godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Vi forhandler kun godkendte glucosamin tilskud fra de bedste og mest anerkendte mærker.

Det bedste glucosamin

Hos Jala Helsekost fører vi kun de bedste glucosamin-produkter mod mild til moderate smerter fra slidgigt - herunder fra de anerkendte mærker Pharma Nord, Vitacare og Copyfarm.

Glucosamin fra Pharma Nord
Pharma Nord er en anerkendt dansk producent, der fremstiller glucosamin til lindring af let til moderat sliddigt med godkendte virkninger.

Glucosamin fra VitaCare
VitaCare fremstiller kosttilskud af gennemtestet kvalitet, og ligeledes glucosamin med høj en koncentration, så du kun skal indtage 1 tablet dagligt.

Glucosamin fra Copyfarm
Copyfarm udvikler glucosamin til lindring af smerter og forbedring af leddenes funktion.

Forskellen på glucosamin og MSM

MSM, eller MethylSulfonylMethane, er en svovlforbindelse, der har vist sig at have antiinflammatoriske egenskaber og hjælper med at bekæmpe betændelseslignende tilstande samt styrke muskler, sener og ledbånd. På den anden side er glucosamin en aminosukkerforbindelse, der primært bidrager til vedligeholdelsen af brusken i leddene, hvilket lindrer smerter og stivhed forbundet med slidgigt og kan forhindre yderligere skade på leddene. Begge kosttilskud har vist sig at være effektive, men deres forskellige egenskaber og anvendelser gør dem velegnede til forskellige typer af smertelindring og ledbehandling.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os