Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Urtekram
Urtekram går utroligt meget op i økologi, og derfor er alle deres produkter også økologiske. De bruger samtidigt mange kræfter på miljøvenlighed og bæredygtighed. Du kan her finde alle vores produkter fra Urtekram.

Læs mere om Urtekram her >>

Urtekram

Urtekram har en lang historie, som går helt tilbage til 1972. Lisbeth Damsgaard og Ronnie McGrail startede en lille butik i København, som hovedsageligt gik op i økologi. På det daværende tidspunkt var økologi stadig meget nyt for mange, men det blev lyn hurtigt en succes, og Urtekram blev grundlagt.

Igennem 70'erne og 80'erne steg kendskabet til økologi, og specielt i 90'erne to økologien virkelig fat. De vækstede utroligt hurtigt i det endte ud i en aftale med COOP, som gerne ville have mere økologi på hylderne. Det er nok også fra dit lokale supermarked du kender Urtekram fra.

I dag er Urtekram den største grossist i skandinavien, som kun forhandler økologiske produkter. De er i mere end 36 lande og har et sortiment på omkring 1100 produkter, hvor vi så vidt muligt forsøger, at følge med så du kan købe dem hos os.

Hvorfor Urtekram?

Navnet Urtekram kommer fra det danske ord "urtekræmmer", som er en betegnelse for en handelsmand, der sælger kryderier, lægeurte, osv. Det var der de to grundlæggere fik inspirationen til, da det samtidigt var det de følte sig som.

Urtekræmmer-ånden indgår som en stor del af hverdagen hos Urtekram. Det er en del af ånden i virksomheden, sammen med den mere kærlige og familliære del. Deraf opstod navnet Urtekram, som virksomhed forsøge at leve op til igennem økologiske kvalitets produkter til familier, som går op i miljøet og økologi selvfølgelig.

Produkter

I dag har urtekram to produktkategorier, som de bevæger sig indenfor. Den første de startede med var deres fødevarer, som du sikkert kender fra supermarkedet. De laver alverdens økologiske alternativer, i form af kryderier, helsekost, olier, osv. Der har fundet et plads i mange danske og for den sags skyld også skandinaviske hjem.

I dag producere de også produkter til personlig pleje, som er blevet en stor dele af deres sortiment. De gør utroligt meget ud af kvaliteten af deres produkter, og de er derfor alle sammen certificeret økologiske efter COSMOS Organic standard som Ecocert Greenlife står bag.

Samtidigt er alle deres personlige pleje produkter veganske, det betyder at produkterne ikke indeholder animalske ingredienser, og de tester heller ikke produkterne på dyr.

Er økologi dyrt?

Der er mange danskere som fravælger økologi på grund af prisen, og det er også rigtigt at økologiske produkter for det meste koster lidt mere end de konventionelle produkter. Der er dog nogle helt basale årsager til at økologi koster mere, eksempelvis er det mere omkostningsrigt for landmændene, da de skal overholde nogle helt bestemte regler omkring sprøjtning af afgrøderne og ikke kan producere det sammen mængde, som af almindelige afgrøder. Derfor stiger prisen også på produkter.

I selve produktudvikling er der også nogle skrappe krav, som skal overholdes, for at man kan få certificeret sine produkter som økologiske. Der er en masse krav, som gør at produktet skal gøre produktet rent og naturligt, hvilket også gør det en smule dyrere at producere.

Så alt i alt, ja økologi koster ofte en smule mere, men man kan ikke sammenligne økologiske produkter med ikke økologiske produkter, fordi det økologiske produkt ligger der meget større omsorg og omtanke bag, for både mennekser, miljø og dyr. Samtidigt er økologiske produkter meget renere og mere naturlige.

Så du skal vælge økologisk, hvis du gerne vil gøre dig selv en tjeneste.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os