Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Nyborggaard
Nyborggaard har siden 2010 dyrket industrihamp, som forarbejdes til koldpresset hørfrøolie og hampeprotien. Disse skal blandt andet anvendes som proteintilskud i smoothies. Læs mere om Nyborggaard her >>

Hvad er Nyborggaard?

Nyborggaard er en landbrugsgård ved Vindbjerg, der dyrker forskellige sorter industrihamp, dvs. hamp uden euforiserende virkning. Ud af hampen produceres der både frøolie og proteinpulver, som skal bruges som proteintilskud i smoothies. Proteintilskudet kan f.eks. være til ældre med en lille appetit, eller til folk med for meget appetit.

Udviklingen af de forskellige produkter foregår i samarbejde med bl.a. Helsam. Derudover samarbejder de også med Syddansk Universitet om et projekt om udnyttelse af hamp.

Historien om Nyborggaard

Olieproduktionen på Nyborggaard startede i 1990'erne, hvor grundlæggerne Korna og Johannes pressede olie til dyrerne på gården.
I 2002 uddannede Korna sig kostvejleder, hvor hun blev inspireret til at omlægge olieproduktionen til human konsum og i 2003 blev Nyborggaard godkendt til at producere fødevarer.

I 2010 kom indstrihamp på listen over dyrkede afgrøder på Nyborggaard og i dag dyrkes 8 hektar hamp som forarbejdes til koldpresset hamfrøolie og hampeprotein med 43% protein.
Fokus har fra starten været at dyrke økologiske afgrøder af høj kvalitet, der minimalt og skånsomt kan forarbejdes til produkter af bedste standard.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os