Køb for kr. mere, og få fri levering

Mave & Fordøjelse

I følgende kategori finder du et bredt udvalg af produkter der er udviklet til din mave og fordøjelse.

Du kan læse mere om fordøjelsen lige her.

En mave i balance

Din fordøjelse er den proces, hvor dine mavetarmkanaler optager de vigtige næringsstoffer til din krop og ved en kemiskproces ændrer ubrugt mad til affald.

Sådan virker fordøjelsen - kort skitseret:

  • 1.trin Når du tygger din mad
  • 2.trin Det er herefter dit spyt der sætter gang i fordøjelsen. Spyttet ændre maden til en blød masse. Denne masse kalde bolus.
  • 3.trin Spyttet gør massen (bolus) glat, så det bliver lettere at synke og så det nemt kan glide ned i den bagerste del af din hals samt spiserøret
  • 4.trin Når bolus når mavesækken frigøres der saltsyre. Saltsyre bidrager til nedbrydelsen af store madmolekyler og ændre bolus til en flydende/suppelignende masse.
  • 5.trin Den flydende masse (bolus) har nu ændret navn til kymus. Når kymus når til tolvfingertarmen vin enzymer fra bugspytkirtlen samt galde fra leveren nedbryde kymus til mindre elementer. Ved at nedbryde kymus til mindre elementer, kan det let optages af din tarm og blive brugt af din krop.
  • 6.trin Din tyndtarm er på indersiden beklædt med en slimhinde samt meget små flige. Disse flige bliver kaldt villi. Ved hjælp af villi bliver det fordøjet mad optaget og overført til dit blod. Det er i tyndtarmen at alle vitaminer og næringsstoffer bliver optaget.


Det er altså vigtigt at din mave er i balance, da fordøjelsen spiller en stor rolle for optagelsen af vitaminer samt næringsstoffer.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader