Køb for kr. mere, og få fri levering

Chia frø

Der er mange gode grunde til at spise chiafrø. Du kan læse meget mere om de unikke frø, og hvordan de booster din sundhed.
Chiafrø er et 100 % naturligt produkt med masser af omega-3 og kostfibre.
Derudover er de naturlige frø også glutenfri, og kan være effektiv i diverse diæter.

Læs mere om det unikke Chiafrø her >>

Hvad er Chiafrø?

Selvom chiafrø de seneste år har vundet danskernes hjerte, og er blevet populære i den moderne madlavning. Så kan det være nogen alligevel sidder og tænker, hvad det lille frø egentlig er?

Chia er et fælles navn for flere plante & urter, der stammer fra Syd- og Mellemamerika. Salvia Hispanica, som er plantens latinske navn, bliver omkring en meter høj og er medlem af myntefamilien.

Chiafrø er er nemme at kende, selvom de godt kan forveksles med de små hørfrø. Chiafrø adskiller sig dog ved at være lidt lysere.

Derfor er Chiafrø populære

Grunden til de er blevet så populære er bl.a. fordi de har en meget interessant næringsprofil og det har vist sig at chiafrø er meget rige på alt lige fra magnesium til omega 3 – og ikke mindst protein og kostfibre.

5 gode egenskaber ved Chiafrø
  • Chiafrø indeholder fire gange så mange kostfibre som hørfrø
  • De er også fyldt med antioxidanter – 15 gange flere end i broccoli
  • Chiafrø er især kendt for dets høje indhold af omega-3-fedtsyrer – to skefulde indeholder faktisk mere end en hel laksefilet
  • De indeholder også masser af proteiner – lige så meget som solsikkefrø
  • Samtidig indeholder seks gange så meget kalk som i sødmælk

Sådan bruger du Chiafrø

Chiafrø kan bruges på forskellige måder i et hav af opskrifter. Faktisk kan du både spise dem rå, hvor de vil være knasende og sprøde. Eller også kan du lægge dem i blød i vand natten over, og de vil være bløde samt tilføje en dejlig svampethed i en chiagrød eller i diverse bagværk.

Opnå mæthedsfornemmelse med chiafrø

Chiafrø kan udvide sig mange gange deres oprindelige størrelse, når de kommer i kontakt med vand – faktisk kan de opsuge 10 gange deres egen vægt i vand. Derfor er chiafrø ekstremt gavnlige, når det kommer til diæter, da det hjælper med at opnå en følelse af mæthed i længere tid, og du vil derfor ikke ty til søde sager.

Når man bløder chiafrø op i vand, er der en god chance for, at de ikke kommer til at påvirke fordøjelsessystemet negativt. Den geléagtige overflade vil gøre dem lettere at fordøje.

Er Chiafrø glutenfri?

Chia frø kan også være rigtig god netop i diæter, er du måske på Low Carb High Fat kuren? Så kan chia frø være din redningsmand. Chia frø er nemlig glutenfri, så alle glutenallergikere og folk på LCHF kuren kan uden problemer tilføje disse frø i deres kost plan.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader