Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Gratis fragt over 295 kr. - ellers 25 kr.

Dag-til-dag levering

Dag-til-dag levering

Kvalitet til lavpris

Kvalitet til lavpris

Bedst bedømte

Bedst bedømte

Kategorier

Chia frø

Der er mange gode grunde til at spise chiafrø. Chiafrø er et 100 % naturligt produkt, der kan bruges i diverse slags bagværk.
Derudover er de naturlige frø også glutenfri, og så smager de dejligt.

Læs mere om det unikke Chiafrø her >>

Hvad er Chiafrø?

Selvom chiafrø de seneste år har vundet danskernes hjerte, og er blevet populære i den moderne madlavning. Så kan det være nogen alligevel sidder og tænker, hvad det lille frø egentlig er?

Chia er et fælles navn for flere plante & urter, der stammer fra Syd- og Mellemamerika. Salvia Hispanica, som er plantens latinske navn, bliver omkring en meter høj og er medlem af myntefamilien.

Chiafrø er er nemme at kende, selvom de godt kan forveksles med de små hørfrø. Chiafrø adskiller sig dog ved at være lidt lysere.

Derfor er Chiafrø populære

Grunden til de er blevet så populære er bl.a. fordi de har en meget interessant næringsprofil og det har vist sig at chiafrø er en god kilde til protein, læs mere nedenunder.

Egenskaber ved Chiafrø
Chiafrø har et højt indhold af protein, da det indeholder 17 gram pr. 100 gram. Derudover er de også en god kilde til fibre i og med at 100 gram chiafrø indeholder 34 gram kostfibre.

Sådan bruger du Chiafrø

Chiafrø kan bruges på forskellige måder i et hav af opskrifter. Faktisk kan du både spise dem rå, hvor de vil være knasende og sprøde. Eller også kan du lægge dem i blød i vand natten over, og de vil være bløde samt tilføje en dejlig svampethed i en chiagrød eller i diverse bagværk.

Opnå mæthedsfornemmelse med chiafrø

Chiafrø kan udvide sig mange gange deres oprindelige størrelse, når de kommer i kontakt med vand – faktisk kan de opsuge 10 gange deres egen vægt i vand. Derfor er chiafrø ekstremt gavnlige, når det kommer til diæter, da det bidrager til en følelse af mæthed i længere tid, og du vil derfor i mindre grad ty til søde sager.

Når man bløder chiafrø op i vand, er der en god chance for, at de ikke kommer til at påvirke fordøjelsessystemet negativt. Den geléagtige overflade vil gøre dem lettere at fordøje.

Er Chiafrø glutenfri?

Svaret er ja. Chia frø er nemlig glutenfri, så alle glutenallergikere og folk på LCHF kuren kan uden problemer tilføje disse frø i deres kost plan.

Brug for hjælp?

Har du et problem med din ordre, et spørgsmål til et produkt eller andet? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt os